AC Infinity hűtők a Home Movie kínálatában

A jelentős teljesítményű házimozi rendszereknél élettartam rövidülést okozhat a függőlegesen egymásra, vagy szűkös helyre telepített komponensek melegedése. Az AC Infinity termékei ezt a gondot hivatottak megelőzni.

Sokan döntenek úgy, hogy médiabútorba, zárt/zárható szekrénybe helyezik a hangrendszer szívét és lelkét képező házimozi erősítőt, esetleg processzort, valamint az ahhoz szánt végerősítőket. Ilyenkor a nagy teljesítmény leadására képes elektronikák a tervezetthez képest jobban melegednek, ami csökkentheti a bennük lévő egyes alkatrészek élettartamát.

A Kaliforniában székelő AC Infinity speciális, növénytermesztési célra szánt légbefújókat és komplett otthonok szellőztetésére való berendezéseket gyárt. Emellett rack szekrénybe építhető, erősítők tetejére helyezhető és USB aljzatokra csatlakoztatható ventilátorokat, aktív hűtő rendszereket egyaránt kínál. Így a felhasználó stabil légáramlást biztosíthat értékes komponenseinek, annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő túlmelegedés. Minden AC Infinity ventilátor PWM motort tartalmaz kettős golyócsapággyal, így garantált a csendes működés.

A hűtők kiszereléstől függően rendelhetők vagy kiegészíthetők intelligens vezérlővel is, amely kijelző segítségével mutatja az aktuális hőfokot, fordulatszámot. A Multifan sorozat váltóáramról üzemeltethető, önálló aktív ventillátorokat tartalmaz.

Cloudplate család csendes rack hűtők gárdáját képviseli. Az Aircom modellek felhasználása lehet a leggyakoribb, mivel ezeket egyszerűen csak az erősítő tetejére kell helyezni (ezek alapértelmezettként tartalmazzák az említett vezérlő modult is).

Tovább a termékekhez