Denon AVR-X3400H – A következő generáció

A Denon AVR-X3400H kombinálja a továbbfejlesztett házimozi minőséget és funkciókat a HEOS multiroom zenei streaminggel.

A Denon bemutatja 5. generációs modelljét, a 7.2 csatornás receiverét, az AVR-X3400H-t. A komoly házimozi hangfal rendszerek meghajtása mellett kompatibilis a legújabb hang- és képformátumokkal – beleértve a Dolby Atmos és a DTS:X, a 4K Ultra HD HDR (High Dynamic Range) és a Dolby Vision szabványokat. Emellett rendelkezik a precíz Audyssey MultEQ XT32 beállítással és optimalizálással, valamint kompatibilis az Audyssey MultEQ Editor alkalmazással, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy még jobban szabályozhassa a hangbeállításokat. Az AVR-X3400H rendelkezik a HEOS multiroom vezeték nélküli zenei streaminggel is, lehetővé téve ezzel több HEOS termékkel való csatlakozást az egész ház szórakoztató rendszerének létrehozásához, mindezt egy alkalmazás vezérlése segítségével.

A Denon AVR-X3400H nem kínál mást, mint nagyobb teljesítményt, nagyobb rugalmasságot és még több szórakozást. Az új modell az AVR-X3300W-re épül (bizonyos tekintetben a nemrég bemutatott AVR-X1400H és az AVR-X2400H modellekre is), mind a felkínált szolgáltatások és teljesítmény tekintetében, mind pedig a mérnöki tartalom területén. Az elődhöz képest azonban számos tökéletesítés és kiegészítés történt, elég ha csak a vezeték nélküli multiroom integrációt, a nagyobb hangtisztaságú AKM AK4458VN 32 bites/8 csatornás D/A konvertert, az alacsony frekvenciatartományú (Audyssey LFC), de erőteljes basszust vagy a 3 HDMI kimenetet említjük.

Utóbbi révén már lehetőség van a hangot és a képet egy másik zónába továbbítani a HDMI-n keresztül, miközben támogatja a kettős monitort (pl. egy TV-t és egy kivetítőt) a fő szobában. Az egyéni telepítéshez kapunk 7.2-csatornás előerősítő kimenet, RS232 vezérlést, Crestron Connected kompatibilitást és speciális videofeldolgozást analóg HDMI átalakítással és teljes 4K felskálázással. A Denon AVR-X3400H hálózati receiver képes lejátszani a zenét mind a hálózati, mind pedig az internetes forrásokból, egészen a nagy felbontásig, ráadásul a HEOS integrációjával a tartalom az egész házban elérhető.

Az Audyssey funkciók közé tartozik az Audyssey LFC is, amely lehetővé teszi, hogy élvezzük a hatalmas basszust anélkül, hogy bosszantanánk a szomszédokat vagy más helyiségekben lévőket. A SubEQ HT által pedig egyszerűbbé válik a két darab mélysugárzó használata egy simább, integráltabb mélyhang eléréséhez.
Az AVR-X3400H egy 7.2 csatornás tervezés, teljesen diszkrét erősítő technológiával, amely maximálisan 180W-ot biztosít mind a hét csatornán, mind a zene, mind a filmek erőteljes, pontos és részletes hangzása érdekében. Dolby Atmos és DTS:X beépített dekóderekkel rendelkezik, és immersív háromdimenziós moziélményt teremt.

Nyolc HDMI bemenet (a kényelem érdekében egyet az előlapon is elhelyeztek), kompatibilis a Full 4K Ultra HD, a HDCP 2.2, a HDR (nagy dinamikatartomány), a BT.2020, a Wide Color Gamut és a 4:4:4 Pure Color al-mintavételezés szabványokkal, amelyek lehetővé teszik az összes legújabb eszköz, például játékkonzolok, Blu-ray lejátszók vagy streaming set-top boxok csatlakoztatását. Még a Dolby Vision és a HLG (Hybrid Log Gamma) jeltovábbítás számára is készen áll, és fejlett videofeldolgozóval rendelkezik a meglévő alacsonyabb felbontású videokameráknak a valósághű 4K-ig történő feljavítására, kiegészülve az analóg jel HDMI-re való átalakításával és a teljes 4K skálázással.

A vezeték nélküli Bluetooth-on kívül, hogy a zenét közvetlenül hordozható készülékekről lehessen lejátszani, Etherneten vagy Wi-Fi-n keresztül teljes hálózati kapcsolattal is rendelkezik. A kettős antennák és a két sávos támogatás a zsúfolt Wi-Fi környezetben is erős hálózati jelet biztosítanak. A nagy felbontású hangfájlok, köztük a FLAC, az ALAC vagy a DSD (akár 5.6MHz-ig is) támogatottak és kifogástalan minőségben biztosítják a lejátszást.

Az AVR-X3400H azonban egyszerűen beállítható és használható a Denon exkluzív telepítési asszisztensének köszönhetően, amely világos, képernyőn megjelenő grafikákat és szövegeket tartalmaz, melyek gyorsan és egyszerűen segítenek Önnek a telepítési folyamat során a kritikus rendszer beállításokban a lehető legjobb hangminőség eléréséhez.

A Denon fejlett ECO módja lehetővé teszi az AVR-X3400H számára, hogy az energiatakarékosságot a felhasználás módjához igazítsa, és 50%-kal csökkentse az energiafelhasználást az alacsony hangerő szinteken.

A Denon AVR-X3400H ötvözi a kiváló teljesítményt és fejlett hang- és videofunkciókat, valamint a HEOS multiroom zenét, így teljes otthoni szórakoztató megoldást kínál.

Denon AVR-X3400H – Fontosabb jellemzők és előnyök

• 7.2 csatornás AV-Receiver 180W teljesítménnyel csatornánként

o Elegendő energia, hogy betöltse a szobáját egyedi Denon hangzással

• Beépített HEOS vezeték nélküli multiroom audio integráció

o A zene élvezete az egész házban több HEOS termékkel és az ingyenes HEOS

alkalmazással

• 8 HDMI bemenet (1 elülső) teljes HDCP 2.2 támogatással

o Rengeteg bemenet minden digitális eszköz számára, beleértve a

játékkonzolokat, set-top boxokat és számítógépeket

• 3 HDMI kimenet

o Lehetővé teszi, hogy a hangot/videót a HDMI-n keresztül egy második zónába

átvigye, miközben párhuzamosan táplálja a TV-t és a kivetítőt a fő szobában

• Teljes sebességű 4K/60Hz átvitel, Dolby Vision kompatibilitás, HDR, HLG (firmware

frissítés után) és BT.2020

o Jövőbiztos video szabványok

• Speciális videofeldolgozás 4K skálázással a HDMI forrásokhoz

o Teljes HD és akár Ultra HD video minőség a meglévő digitális video forrásokból

• Dolby Atmos (5.1.2-ig) és DTS: X dekódolás

o A sikerfilmek 3D hangzása fej fölötti hanghatásokkal

• eARC (Enhanced Audio Return Channel) jövőbeli frissítés révén

o Lehetővé teszi az objektum alapú audio (Dolby Atmos / DTS:X) használatát a

HDMI-n keresztül a TV-alkalmazásokból

• AirPlay, Bluetooth, internetes rádió, Spotify Connect, Tidal, Deezer,

Hálózati audio streaming

o Szinte korlátlan online zeneforrásokhoz való hozzáférés

• DSD (2.8/5.6MHz), FLAC, ALAC és WAV támogatás

o Nagy felbontású audio streaming a hifi rajongók számára, még Gapless

üzemmódban is

• Audyssey MultEQ XT32, dinamikus hangerő és dinamikus EQ

o Az egyedi helyiségek tökéletes beméréséhez

• Audyssey LFC és SubEQ HT

o Az LFC az erőteljes basszust a helyiségen belül tartja, a SubEQ HT lehetővé

teszi több mélynyomó egyszerű integrálását, emellett megfelelő basszust

biztosít

• Audyssey MultEQ Editor alkalmazás támogatás (20 Euro az Appstore-ban)

o A finomhangolási paraméterek professzionális beállításához

• Továbbfejlesztett digitális-analóg konverzió

o AKM AK4458VN 32 bites/8 csatornás D/A átalakító az összes csatorna

számára

• Setup Assistant, Denon 2016 AVR távvezérlő alkalmazás és ingyenes HEOS

alkalmazás

o Zavarmentes telepítés, beállítás és üzemeltetés

• Speciális egyéni telepítési lehetőségek

o Beleértve az infravörös távirányító be-/kimenetet, a 12V-os trigger-t, a 7.2

csatornás előerősítő kimenetet, az RS232-vezérlést és a Crestron Connected

kompatibilitást

• Intelligens ECO mód ki / be / automatikus beállítással

o Energiatakarékos, anélkül, hogy veszélyeztetné a teljesítményt

 

Forrás: http://www.sztereomagazin.hu

 

Hozzászólás