Az új Marantz házimozi erősítők a legzeneibb hangot nyújtják bármilyen alkalmazáshoz, beleértve a házimozit, a bakelitet és a digitális zene streaminget

A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte vezető cége, ma bejelentette SR5014 és SR6014 Ultra HD 4K AV receivereit. A legújabb nagyteljesítményű Marantz SR széria rádióerősítői, melyeket a világhírű hangmérnökök hangoltak a legmodernebb létesítményekben, audiofil minőségű hangot nyújtanak a legújabb videótechnikai újítások mellett. A Marantz SR-széria erősítő mindkét modellje esetében a végső otthoni szórakoztató megoldást nyújtják az igényes audiofile felhasználók és video rajongók számára a kiváló 9 csatornás erősítéstől és az IMAX Enhanced frissítésektől kezdve a 4K Ultra HD-ig és a Dolby Atmos magasságvirtualizáció hozzáadásáig.

 

Magas minőségű erősítés és fejlett dekódolási képességek
A gazdag, nagyteljesítményű hangzás prioritásaként az SR6014 minden csatornán rendelkezik nagy áramú diszkrét teljesítményerősítőkkel, így a kilenc csatornára egyenként 185 watt teljesítményt nyújt. A Marantz szabadalmaztatott hiperdinamikus amplifikációs modul (HDAM) áramköre optimális pontosságot és maximális dinamikus tartományt biztosít a nagy felbontású fájlok számára a kimagasló hangminőségéhez. Az alacsony impedanciájú hangfalak meghajtásának a képességével az SR6014 működési stabilitást biztosít a hangsugárzók széles választéka számára,biztosítva azt a határozott és kiegyensúlyozott hangzást, amit a felhasználók elvárnak a Marantz-tól. Házimozi alkalmazásokhoz az SR6014 számos többdimenziós audio formátumot támogat, beleértve az IMAX Enhanced, a Dolby Atmos, a DTS:X és a DTS Virtual:X formátumokat. Az SR6014 11.2 csatornás jelfeldolgozási képességgel rendelkezik, amely egy külső sztereó erősítővel és a belső 9 csatornás erősítéssel kombinálva teljes 7.2.4 vagy az 5.2.6 hangélményt nyújt. Az SR6014 és az SR5014 egyaránt rendelkezik a Dolby Atmos magasság-virtualizációs technológiával, így a felhasználók háromdimenziós hallgatási élményt kapnak anélkül, hogy külön magassági vagy surround hangsugárzókra lenne szükség. A felhasználók akár 7 csatornát konfigurálhatnak a 7.1-es beállításhoz, miközben a technológia hozzáadja a virtualizált magassági effekteket.

Legújabb HDMI technológia
Az új SR széria nyolc HDMI-bemenetet tartalmaz – az egyiket az előlapon a gyors csatlakoztatáshoz. Minden bemenet támogatja a legújabb video- és képformázást, beleértve a 4K Ultra HD 60Hz video, a 4:4:4 Pure Color almintavételezés, a Dolby Vision, a HLG, a High Dynamic Range (HDR10), a 21:9 video, a 3D formátumokat, valamint a BT.2020 jeltovábbítást és a HDCP 2.3 másolásvédelmi szabványt. Az SR6014 és az SR5014 egyaránt támogatja az eARC-t (Enhanced Audio Return Channel), amely veszteségmentes és tárgyalapú hangátvitelt tesz lehetővé, például a Dolby TrueHD-t és Dolby Atmos-t a TV-alkalmazásokból egyetlen HDMI-kábellel, amely a felhasználók számára lehetővé teszi a jobb és magával ragadóbb térhatású élményeket a TV hangjából. Az Auto Low Latency Mode (ALLM) hozzáadása biztosítja az Xbox One felhasználóinak a sokkal érzékenyebb és lenyűgözőbb játékélményt, ha az olyan TV-modellekhez kapcsolódnak, amelyek támogatják az ALLMet.

 

Zene streaming és intuitív hangvezérlés
Kihasználva a beépített HEOS-t, az új SR széria receiverei széles spektrumú streaming szolgáltatásokat fednek le, például Spotify Free és Premium, Amazon Music, Tidal, TuneIn Internet Radio stb, valamint együttműködnek a vezető hangvezérlő szolgáltatókkal, mint az Amazon Alexa, Google Assistant és Apple Siri. Kompatibilis intelligens hangszóró, vagy telefon segítségével a felhasználók használhatják a hangjukat a zenék közvetlenül az SR széria készülékeire történő streamelésére. További HEOS komponensekkel – mint például a HEOS-kompatibilis hangszórók vagy más Marantz elektronikákkal melyek rendelkeznek beépített HEOS-szal – a hallgatók lejátszahtják az összes zenéjüket egy, vagy akár több helyiségben is. Egyéb hangutasítások között szerepelhet a csatlakoztatott komponensek közötti váltás, a hangerő beállítása, a szünet, a némítás, az előző vagy a következő műsorszám lejátszása és még sok más. További kényelmes streaming-lehetőségeket az AirPlay2 és a Bluetooth támogatás biztosít.

Audyssey MultEQ XT32 szobakalibrálás
Az Audyssey MultEQ XT-vel az SR5014-ben és az Audyssey MultEQ XT32 szobakalibrálással az SR6014-ben a hallgatók optimalizálhatják hallgatási élményüket, biztosítva bármely szoba zavartalan beállítását. A mellékelt mérőmikrofonnal az Audyssey minden hangszóró kimenetét (a mélysugárzókat is beleértve) akár nyolc mérési helyen elemzi, és precíziós digitális szűrőket hoz létre, hogy optimalizálja az egyes csatornákat a megfelelő frekvencia- és időtartam-válaszhoz. A MultEQ XT32 egy 512 lépéses szűrőfelbontással működik, így az Audyssey kalibrálása még
pontosabb, mint a már amúgy is kiemelkedő MultEQ XT verzió esetében. Az Audyssey Dynamic Volume kiegyenlíti a zavaró hangugrásokat is (például TV-reklámok), lehetővé téve a hallgatók számára, hogy alacsonyabb kimeneti szint mellett élvezhessék a tiszta párbeszédet és a minőséget. Az Audyssey Dynamic EQ szélessávú tisztaságot nyújt bármilyen hallgatási szintnél, az Audyssey Low Frequency Containment az SR6014-ben pedig fejlett pszichoakusztikus algoritmusokat használ, hogy nagyobb teljes tartományú egyensúlyt biztosítson, beleértve a mély basszust is, anélkül, hogy zavarná a szomszédokat vagy az otthoni más helyiségekben élőket. Az Audyssey Sub EQ HT az egyes mélysugárzók egyedi DSP testreszabását biztosítja a kettős mélysugárzó kiépítéseknél a mélyebb basszushoz, a definiáltabb hangzás elérése mellett. A dedikált, külön megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazással a felhasználó megtekintheti és módosíthatja a beállításokat a részletes hangoláshoz.

 

Hi-Res támogatás és integrált Phono bemenet a kivételes lejátszáshoz
A legendás Marantz hangminőség megtapasztalható a felhasználók kedvenc zenéin, játékain, filmein keresztül. Az SR széria akár 24 bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlokat, valamint DSD 2,8MHz és 5,6MHz felvételeket is dekódolhat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy pontosan úgy éljék meg a tartalmat, ahogyan azt az alkotók elképzelték. A bakelit szerelmesei könnyen csatlakoztathatják lemezjátszójukat az SR széria phono bemenetéhez, és élvezhetik a teljes LP lemezgyűjtemény klasszikus hangzásának tisztaságát. Mindkét modell fejlett phono panellel rendelkezik HDAM-mel, amely felülmúlja az alacsonyabb színvonalú op-amp megoldásokat, biztosítva a tisztaságot és a részletességet, pont úgy, ahogy a hallgatók azt a Marantztól elvárják.

 

Minden évben egyre jobb
Újdonság a 2019 AVR modellekben, hogy az SR széria rendelkezik a HDMI Multiple Input Assign funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több audio forrást hallgassanak, miközben ugyanazt a videotartalmat megtartják a képernyőn. Az All Zone Stereo Mode – a Party üzemmód— most tárolható a „Smart Select” funkció által, tehát mind a fő zónában, mind pedig a Zone 2-ben elindíthathjuk a zenelejátszást szinkronban, egyszerűen a „Smart Select” gomb megnyomásával a távvezérlőn, az alkalmazásban vagy a harmadik fél távvezérlőin. Az új széria rendelkezik még a HDMI Auto Input Rename funkcióval is, amely automatikusan átnevezi a HDMI bemeneteket a forráseszközökre, ideértve a „PS4”-et és az „Apple TV”-t, és ezzel csökkentve az elvesztegetett időt a bemenetek elnevezésére.

Az új DSP downmix lehetővé teszi a natív többcsatornás audiolejátszás élvezetét a fő szobában, miközben ugyanazt a forrást egy második zónában hallgathatjuk sztereóan. A belső erősítők hozzárendelhetők a hangszóró második zónában történő meghajtásához, vagy aktív hangszórók, illetve külső erősítő csatlakoztatható a zóna előfok kimeneteire. Ezenkívül a 2 csatornás downmix vezeték nélkül továbbítható a rendszerhez csatlakoztatott HEOS eszközökre is. A 2019 végén várható firmware frissítés után a felhasználók könnyen csatlakoztathatják Bluetooth fejhallgatójukat a receiverhez, hogy még kényelmesebb legyen a zenehallgatás. Ennek a „Bluetooth Out” funkciónak a segítségével a felhasználók szabadon mozoghatnak a nappaliban, élvezve a kiválasztott zenei forrást. A tulajdonosok ezt a funkciót éjjel is használhatják, hogy ne zavarják a szomszédokat, vagy hogy kompenzálják a halláskárosodást – hogy a hangfalak hangerejét ne kelljen szükségtelenül magasra állítani. A csatlakoztatás után a felhasználók kiválaszthatják, hogy csak a fejhallgatón keresztül, vagy a hangfalakon (akár surround módban) és egyidejűleg a sztereó fejhallgatón keresztül, a fejhallgató egyedi hangerő-szabályozásával hallgassák a hanganyagot.

SR5014 – Főbb jellemzők:
• 7.2 csatornás receiver 180 watt tiszta Marantz hanggal
• Current Feedback áramkör új Marantz HDAM-mel
• Dolby Atmos (5.1.2-ig), DTS:X, Dolby Atmos magassági virtualizáció, DTS Virtual:X
• Beépített Wi-Fi 2.4GHz / 5GHz kettős sávú támogatással (kettős antenna)
• 8 HDMI bemenet, 2 HDMI kimenet (párhuzamos) eARC-vel
• 4K/60 Hz teljes sebességű jeltovábbítás, 4:4:4 szín felbontás, HDR10 és BT.2020
• Támogatja a Dolby Vision, a Hibrid Log-Gamma (HLG), az eARC és az ALLM szabványokat
• Speciális videofeldolgozás analóg-HDMI átalakítással, 1080p és 4 k Ultra HD (30/25/24 Hz) felkonvertálással
• Automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM) az Xbox One-hoz
• Beépített HEOS multi-room streaming, zene streaming és hangvezérlés
• Támogatja az Alexa, a Google Home és az Apple Siri hangvezérléseket (régiótól függően)
• Támogatja az összes főbb streaming szolgáltatást, beleértve a Spotify Free és Premium, az Amazon Music, Deezer,
Tidal és még sok más egyéb szolgáltatást.
• Nagy felbontású, ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlok dekódolása akár 24 bit/192 kHz-ig, DSD 2,8MHz
és 5,6MHz anyagok nagy felbontású hallgatáshoz
• Egyszerű zene streaming Bluetooth, AirPlay 2 vagy HEOS alkalmazáson keresztül; Phono (MM) bemenet
• Bluetooth fejhallgató támogatás
• Audyssey MultEQ XT, Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ, mikrofonállvány mellékelve
• Telepítési asszisztens és speciális grafikus felhasználói felület; színkódos hangsugárzó-csatlakozók

 

SR6014 – További jellemzők:
• 9.2 csatornás receiver 185 wattos tiszta Marantz hanggal; 11.2 csatornás jelfeldolgozás; 11.2 csatornás előfok kimenet
• IMAX Enhanced
• Dolby Atmos és DTS:X 11 csatornára (9 csatorna + 2 csatornás külső erősítő)
• 3 HDMI kimenet (2 fő + 2. zóna kimenet)
• Fejlett videofeldolgozás, teljes felskálázás 1080p és 4k Ultra HD (60/50 Hz) felbontásra
• Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT
• Aranyozott csatlakozók, alumínium előlap és kis előlapi csapóajtó kialakítás

Hozzászólás