A Marantz bemutatja új 8K-Ready házimozi erősítőket

A Marantz bejelentette SR-szériájának legújabb kiadását, amely az SR5015 (DAB) AV-receivert és az SR6015, SR7015 és SR8015 AV-erősítőket tartalmazza. A hatásos és árnyalt házimozi és zenehallgatási élményekhez tervezett 8K-Ready AV-Receiver széria a legzeneibb hangot biztosítja bármely forrásból, ideértve a házimozi, a bakelit és a streaming médiát is. Mint minden Marantz termék, a 2020-as SR-szériás AVR-eket a világhírű hang akusztikusok hangolták a legkorszerűbb létesítményekben, így hozva létre a Marantz egyedi audiofil minőségű hangját. Ez az AV-ipar legújabb technológiáival párosítva jobb térleképzést, vizuális szépséget és részletesebb teljesítményt tesz lehetővé, mint valaha.

A széria tartalmazza a 7 csatornás SR5015-öt, minden csatornán 180 W teljesítménnyel, Dolby Atmos és DTS:X támogatással, majd a 9 csatornás SR6015-öt csatornánként 185W-os teljesítménnyel és IMAX Enhanced tanúsítvánnyal. A nagyobb modell már rendelkezik a 11.2 csatornás jelfeldolgozással, és lehetővé teszi annak kibővítését egy külső sztereó erősítővel.
Ugyanez vonatkozik a 9 csatornás, csatornánkénti 200W-os SR7015-re, amelynek második kijelzője a lehajtható előlapi alumínium ajtó mögött van, és itt a jól ismert AURO 3D-s formátum is hozzáadódik a listához. Az SR8015 zászlóshajó beépített 11 csatornás 205W-os erősítővel, 13.2 feldolgozási képességekkel, DTS:X Pro támogatással és számos audiofil technikával rendelkezik, mint például az egypaneles erősítő kialakítás, toroid transzformátor, vagy a rézbevonatos alváz, a zászlóshajó teljesítmény érdekében.

Nagy teljesítményű erősítés és többcsatornás házimozi A gazdag, nagyteljesítményű audióra hangolva, a 2020-as SR-széria készülékei minden csatornára magas áramú diszkrét teljesítmény-erősítővel biztosítják a Marantz kimagasló kimeneti teljesítményét. A vállalat saját Hyper Dynamic Amplification Module (HDAM) áramkörének kihasználásával az AVR-ek optimális hangzáshűséget és maximális dinamikus tartományt biztosítanak a nagy felbontású fájlok számára a kimagasló hangminőségéhez. Az alacsony impedancia-meghajtó képességgel az SR-széria működési stabilitást kínál a hangszórók széles választékával, biztosítva a tisztaságot és a kiegyensúlyozott működést, amit a felhasználók elvárhatnak a Marantz-tól.

A fejlett többcsatornás házimozi alkalmazásokhoz az SR8015 zászlóshajó támogatja a DTS:X Pro-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 13 csatornát is élvezhessenek a
DTS:X dekódolással olyan hangszóró konfigurációkkal, mint a 7.2.6 vagy a 9.2.4. A hallgatók a legfrissebb IMAX Enhanced filmekben is élvezhetik a 7.2.6 vagy 9.2.4 hangsugárzó konfigurációkat, az újonnan elfogadott 13.2 csatornás feldolgozási képességnek köszönhetően, külső erősítéssel. A DTS:X Pro funkciót firmware frissítéssel, az év későbbi szakaszában fogjuk szállítani.

A DTS:X Pro mellett a 2020 SR-széria számos más 3D audio formátumot is tartalmaz, köztük a Dolby Atmos, a Dolby Atmos magasság-virtualizációs technológiát, a DTS:X, a DTS Virtual:X, az
IMAX Enhanced és az Auro-3D szabványokat. A legújabb magasság-virtualizációs technológiák magával ragadó hangot nyújtanak magassági csatornák nélkül, és virtuális magassági effektusokat hoznak létre a 7.1, 5.1 vagy 2.1 hangsugárzó elrendezésben. Ha a hallgatók külön teljesítmény forrásokat szeretnének használni, akkor a legújabb Marantz SR sorozat támogatja az „Előerősítő” módot az SR6015, SR7015 és SR8015 modellekben. Az előerősítő mód tiszta jelutat és nagyobb toleranciát biztosít a vágási szinteknél azáltal, hogy lekapcsolja a belső erősítőket, ha a receivert AV-processzorként használják, és ilyenkor az összes hangsugárzót külső erősítők táplálják.

Következő generációs HDMI technológiák
Az új Marantz SR széria AV-Receiverei kihasználják a legújabb HDMI technológiákat. Élvezze a filmeket és show-kat lenyűgöző képminőséggel, a dedikált „8K” HDMI bemenetnek köszönhetően, amely lehetővé teszi a 8K / 60Hz és 4K / 120Hz video jeltovábbítást, az új HDR formátum támogatást, beleértve a HDR10 + és a Dynamic HDR, valamint az új HDMI funkciót, a gyors-médiaváltást (QMS), amely lehetővé teszi a forrás azonnali kép váltását a képernyő elsötétítésének kiküszöbölése érdekében. A kivételes szín, a tisztaság és a kontraszt érdekében a legújabb SR szériás modellek továbbra is támogatják a HDR10, a HLG (Hybrid Log Gamma) és a Dolby Vision, valamint a 4:4:4 Pure Color almintavételezést és a BT.2020 jeltovábbítást.

Számos új funkció ad előnyt a játék rajongóknak, beleértve a borotvaéles, tiszta mozgásokat, a 4K / 120Hz jeltovábbítást és a változtatható frissítési frekvenciát (VRR), hogy csökkentsék a
képkiesést és javítsák az általános pontosságot. Ugorjon be a versenyre az automatikus alacsony késleltetésű üzemmód (ALLM) és a Quick Frame Transport (QFT) segítségével, amelyek mindegyikének célja a késés csökkentése és az általános élmény javítása. Lássa meg az ellenséget, elképesztő 8K képminőségben, mielőtt ő látná meg Önt.

A Marantz SR széria is felskálázza a meglévő HD és 4K tartalmat 8K-ra, így több ember élvezheti a 8K-s felbontás erejét. Továbbra is támogatják az eARC-t (Enhanced Audio Return Channel),
amely veszteségmentes és tárgyalapú hangátvitelt tesz lehetővé, például DTS:X és Dolby Atmos TV-alkalmazásokból vagy csatlakoztatott eszközökről egyetlen HDMI-kábellel.

Beépített HEOS, Roon Tested és Hi-Res támogatás
A beépített HEOS korlátlan zenehallgatást tesz lehetővé bárhol az otthonában. A 2020-as SRszéria akár 24 bites / 192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlokat, valamint DSD 2,8MHz és 5,6MHz sávokat dekódolhat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy magas színvonalú tartalmat élvezzenek a szolgáltatások által, mint például a Spotify, az Amazon Music HD, TIDAL, TuneIn Internet Radio, és így tovább. A felhasználók az intelligens eszközökön vagy a személyes médiaszerveren tárolt dalokat is lejátszhatják. Párosítsa a HEOS-os AVR-eket, beleértve a Marantz SR-szériát, más HEOS-os termékekkel, vagy hangszórókkal a zökkenőmentes zenehallgatási élmény érdekében.

A Marantz SR szériás AVR-ek Roon Tested hitelesítéssel rendelkeznek, így a felhasználók a PCken és az intelligens eszközökön a Roon zenei felületén keresztül többet hozhatnak ki zenei könyvtáraikból. A Marantz Roon által tesztelt AVR-ek könnyen megtalálhatók és beállíthatók a Roon által az AirPlay 2-n keresztül, vagy a Roon Core eszközhöz vezetékkel csatlakoztatva.
Mindegyik receiver előlapi USB porttal rendelkezik, amely kényelmes MP3 és nagy felbontású audio formátumok (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8 / 5,6 MHz fájlok) audio lejátszását kínálja.
A bakelit szerelmesei könnyen csatlakoztathatják lemezjátszójukat az SR-széria phono bemenetéhez, és élvezhetik LP lemezek tiszta hangját. Minden modell fejlett phono panellel rendelkezik HDAM-mel, amely felülmúlja az op-amp megoldásokat, tisztaságot és részletességetbiztosítva a hallgatók számára, akik elvárják ezt a Marantztól.

Audyssey szoba kalibráció
A hallgatók optimalizálhatják élményeiket az Audyssey MultEQ XT-vel az SR5015-ben és a MultEQ XT32-vel az SR6015, SR7017 és SR8015 modellekben, biztosítva a helyiségek zavartalan beállítását. A mellékelt mérőmikrofonnal az Audyssey minden hangsugárzó kimenetét (beleértve a mélysugárzókat is) elemzi legfeljebb nyolc mérési helyen, és precíziós digitális szűrőket generál az egyes csatornák optimalizálásához a megfelelő frekvencia- és időtartamválaszhoz. Az Audyssey Dynamic Volume kiegyenlíti a zavaró ugrásokat is (például TVreklámok), lehetővé téve a hallgatók számára, hogy alacsonyabb hangerő szint mellett élvezhessék a tiszta párbeszédet és az általános teljesítményt. Az Audyssey Dynamic EQ teljes körű tisztaságot nyújt bármilyen hangerő szinten.

Az Audyssey MultEQ XT32 fejlett pszichoakusztikus algoritmusokkal bővíti az alacsony frekvenciatartományt, hogy több teljes tartományú egyensúlyt biztosítson, beleértve a mély basszust is, anélkül, hogy zavarná a szomszédokat vagy az otthoni más helyiségekben élőket. Az Audyssey Sub EQ HT az egyes mélysugárzók egyedi DSP testreszabását biztosítja a kettős mélysugárzó beállításával a mélyebb basszus definiáltabb hangja mellett. Ezenkívül az opcionális Audyssey MultEQ Editor alkalmazással – amelyet az App Store-ból vásárolhat meg – a felhasználók megtekinthetik és módosíthatják a beállításokat a részletes hangoláshoz. A Marantz számára új, Dual Speaker Preset Memory lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válthassanak két olyan kalibrált hangsugárzó konfiguráció között, amelyeket natív módon tárolnak az AVR-ben és melyek a használat közben átkapcsolhatók. Ez biztosítja, hogy a hallgató könnyebben eldönthesse, hogy hol van az ideális hallgatói pozíció a különféle hallgatási helyzetekhez, ezáltal könnyűvé és rugalmasabbá téve az általános hallgatási élményt.

Könnyen beállítható – könnyen használható A Marantz telepítési asszisztens egyértelmű, lépésről-lépésre történő grafikus utasításokat ad a képernyőn, hogy minden konfigurációhoz optimális beállítást biztosítson, beleértve az automatikus szobakalibrálást az Audyssey által, hogy a lehető legjobb legyen a házimozi beállítása már a kezdetektől. A napi működés is egyszerű az informatív és intuitív módon használható grafikus felhasználói felületnek köszönhetően. A 2020 SR-széria továbbra is rendelkezik a HDMI Multiple Input Assign funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több audio forrást hallgassanak, miközben megtartják ugyanazt a video tartalmat a képernyőn. All Zone Stereo Mode – Party Mode – tárolható a „Smart Select” funkcióban, tehát mind a Main Zone, mind a Zone 2 elindítja a zenelejátszást szinkronban, egyszerűen a „Smart Select” gomb megnyomásával a távvezérlőn, az alkalmazáson vagy a harmadik fél vezérlőin. Az új széria jellemzője még a HDMI Auto Input Rename funkció, amely automatikusan átnevezi a HDMI bemeneteket a forráseszközökre, ideértve a „PS5” és az „Apple TV” készülékeket is, és ezzel csökkentve a nevek beállításával elpazarolt időt.

Több, mint 65 éves audiophile örökség
Az 1953-ban alapított Marantz hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik az audio komponensek tervezésében, melyek nagy népszerűségnek örvenenek a zene szerelmesei és a kritikus zenehallgatók körében szerte a világon. Az AV Receiverek és AV erősítők új szériája a Marantz hosszú hagyományát hordozza magában, amely a legjobb hallgatási élményt nyújtja mind a zene, mind pedig a mozi számára.

A Marantz SR széria modelljei a következő időpontokban lesznek elérhetők a hivatalos Marantz kiskereskedőknél.

SR5015 (szeptember)
SR5015DAB (október)
SR6015 (szeptember)
SR7015 (augusztus)
SR8015 (szeptember)

Elfogyott

Elfogyott

Marantz SR5015 7.2 házimozi erősítő

marantzsr5015fekete
Az új Marantz SR széria AV-Receiverei kihasználják a
Elfogyott

Elfogyott

Marantz SR6015 9.2 házimozi erősítő

marantzsr6015fekete
Az új Marantz SR széria AV-Receiverei kihasználják a
Elfogyott

Elfogyott

-22%

Rendelhető 2-6 nap

Marantz SR8015 11.2 házimozi erősítő

marantzsr8015
Páratlan Marantz teljesítményével az új csúcskategóriás SR8015 AV
1 149 990 Ft

Hozzászólás