A Marantz bemutatja a kínálat csúcsát jelentő AV8805A AV előerősítőt

A Marantz bemutatja a kínálat csúcsát jelentő AV8805A AV előerősítőt továbbfejlesztett hang- és video képességekkel

A meglévő AV8805 tulajdonosok számára elérhető az “A” specifikációra való frissítés 8K HDMI 2.1 funkcionalitással

Marantz® ma bejelentette új zászlóshajó készülékét, a Marantz AV8805A 13.2 csatornás AV előerősítőt, amely 8K HDMI 2.1 kompatibilitással rendelkezik. Az AV8805A a nagyra becsült AV8805 frissítése, most számos jelentős frissítéssel, többek között 8K/60Hzes felskálázással és jeltovábbítással, 4K/120Hz-es jeltovábbítással, HDR10+, Dynamic HDR, HDCP 2.3, valamint a HDMI 2.1 által lehetővé tett egyéb technológiákkal és a 40 Gbps sávszélesség-támogatással a korlátok elkerülése érdekében. A Marantz hosszú élettartam és a kategóriaelső termékei első osztályú ügyféltámogatása iránti elkötelezettségének megfelelően az eredeti Marantz AV8805 modell meglévő tulajdonosainak lehetősége van arra, hogy AV-előerősítőjük HDMI/Digitális panelét AV8805A specifikációra frissítsék, ha felveszik a kapcsolatot egy jóváhagyott Marantz-kereskedővel.

Többcsatornás fejlesztések
Az AV8805A fejlett többcsatornás képességekkel büszkélkedhet, a DTS:X Pro® támogatással, amely akár 13 csatornás DTS:X dekódolást is lehetővé tesz olyan hangsugárzó konfigurációkhoz, mint a 7.2.6 vagy a 9.2.4. Ugyanezek a konfigurációk a legújabb IMAX Enhanced filmekben való elmerüléshez is használhatók. További támogatott 3D hangformátumok: Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X®, DTS Virtual:X™, IMAX® Enhanced és Auro-3D®. A legújabb magassági virtualizációs technológiák külön magassági csatornák szükségessége nélkül virtuális magassági hatásokat hoznak létre egy könnyebben kezelhető 7.1-es, 5.1-es vagy 2.1-es hangsugárzó elrendezésből.

Képjavítás HDMI-n keresztül
Az AV8805A dedikált 8K-kompatibilis HDMI 2.1 bemenete mostantól lehetővé teszi a 8K/60Hz és 4K/120Hz video jeltovábbítást. Emellett új HDR formátum támogatás is rendelkezésre áll, beleértve a HDR10+ és a Dynamic HDR-t, míg a Quick Media Switching (QMS) nevű új HDMI funkció lehetővé teszi, hogy a forrás azonnal képkocka sebességet váltson a képernyő elsötétítésének kiküszöbölése érdekében. A HDR10, a HLG (Hybrid Log Gamma) és a Dolby Vision továbbra is támogatott, akárcsak a 4:4:4 Pure Color almintavételezés és a BT.2020 jeltovábbítás.

Az AV8805A képes a meglévő HD és 4K tartalmak 8K-ra történő felskálázására is, így még a legrosszabb forrásanyagokat is feljavíthatja, és új életet lehelhet kedvenc tartalmaiba. Továbbra is támogatott az eARC (Enhanced Audio Return Channel), amely lehetővé teszi a veszteségmentes és objektumalapú hangátvitelt, például a DTS:X és a Dolby Atmos hangátvitelt a TV-alkalmazásokból vagy a csatlakoztatott eszközökről egyetlen HDMI-kábel segítségével. A lelkes játék rajongók nemcsak a 4K/120 Hz-es átvitelből, hanem a változó képfrissítési sebességből (VRR)
is profitálhatnak, amely csökkenti a képkocka szakadását és pontos, éles képet biztosít. Az automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM) és a gyors képkocka-továbbítás (QFT) csökkenti a késleltetést, így soha többé nem marad le egy lépéssel sem a versenytársak mögött. Az új Marantz AV8805A ára 4299 euró/ 3899 font, és a jövő hónaptól kapható a hivatalos Marantz kereskedőknél. Az AV8805 tulajdonosok számára az “A” specifikációra való frissítés közvetlenül a Marantz kereskedőknél foglalható le, és 749 €/679 £-ba kerül.

Hozzászólás