Moziszoba XXI. ker Házimozi építés

Ennél a mozinál, egy komplett költöztetést végeztünk, egyik helyiségből a mostaniba. A megrendelő már rendelkezett kedvenc hangfalival és erősítőivel, amitől nem szeretett volna megválni, így ezt tiszteletben tartva, a komplett szobatervezésre, teljeskörű akusztikai kivitelezésre, és rendszer installálásra – beállításra fókuszáltunk.

A család vágya az volt, hogy igazi mozis hangulatot teremtsünk az új szobába, ahonnan nem hallatszódik ki semmi a lakás többi helységébe, és fő irányvonal a szürke szín különböző árnyalatai voltak. Vastag szövésű, puha szőnyeget raktunk le, mely alá speciális akusztikai alátét réteget alkalmaztunk. Gyermekes család lévén, mozifotelek ez esetben nem kaptak szerepet, a választás egy tágas szövet kanapéra esett, amin kényelmesen lehet hemperegni filmezés közben.

A falak és a plafon akusztikai kezelése igazi kárpitos mestermunka, valódi „handcraft” minden, nem használtunk előre legyártott elemeket, csakis egyedileg – négyzetcenti pontosan készített paneleket, elnyelőket alkalmaztunk. A több rétegű és anyagú paneleknek köszönhetően – mérésekkel után követve – rendkívül jó hangzást értünk el. Több fokozatban kapcsolható/dimmelhető és vezérelhető led világítást telepítettünk az igényekhez mérten.

A meglévő front rendszert, 4 darab SVS Prime Elevation háttérsugárzóval bővítettük, melyeket a döntött formatervezésüknek köszönhetően – ügyfelünk külön kérésének eleget téve – magasan a plafon közelben installáltunk. A 4 egységes háttérsugárzóval remek atmoszférát teremtettünk, és a térérzetünk is kiszélesedett. A kábelezésre az Inakustik Premium szériáját választottuk.
A nagy dinamika tartományú, 4K felbontású mozgó képet a JVC DLA-N7 projektor vetíti a 250 cm széles Screenline Fashion Velvet Diamond vászonra.

További képek

Hozzászólás