KRELL Industries A-osztályú iBias erősítő technológia

A Krell története gazdag az áttörést jelentő A-osztályú erősítők tekintetében, amelyek elősegítették a Krell örökségének felépítését, hogy a lehető legjobb hangú/hangzású erősítőket kínálják. Az audiofilek mindig is az A-osztályú erősítés technológiát tartották a legjobb hangzású működési módnak. Azonban, az A-osztály páratlan hangminősége ellenére kijött a divatból a háztartási elektronikai termékek energiafogyasztásának és hőjének, méretének csökkentésére irányuló igények miatt. A Krell mérnöki csapata elfogadva ezt a kihívást, újradefiniálta a nagy teljesítményű erősítők jelentését. „Célunk – páratlan teljesítmény, elegáns dizájn és vonzó funkciók.” Az áttörés – egy szabadalom alatt álló áramkör, amely A-osztályú üzemeltetést biztosít a hagyományos kivitelű túlzott hő- és energia pazarlása nélkül, feltűnő új formába építve, hálózati csatlakozással a fejlett hozzáférés érdekében. A hangja nyitott és határtalan, amely vetekszik az élőzenei élménnyel, valódi hangszeres hangzással. A zenét és a párbeszédet olyan gazdagsággal, részletekkel és megdöbbentő dinamikával reprodukálja, amelyek teljesen kitölti a szobát.

Világosan fogalmazva, az A-osztályú kivitel az elérhető legmuzikálisabb áramköri topológia. Az összes AB osztályú erősítőkben tapasztalható torzításoktól, az A-osztályú erősítők nem szenvednek. Hagyományos A-osztályú felépítésben a kimeneti tranzisztorok teljes áramot vezetnek, függetlenül a hangsugárzók tényleges igényétől. Gyakran e teljesítménynek csak egy töredékére van szükség az audio-jel normál hallgatási szinten történő reprodukálásához. A fennmaradó energia eloszlik az erősítő hűtőbordáin, nagy mennyiségű pazarolt/felesleges hőt termelve. A Krell iBias™ technológiájával, az Bias-t, a műveleti erősítő munkaponti bemeneti áramát dinamikusan szabályozzák, így a kimeneti tranzisztorok pontosan annyi energiát kapnak, de csakis annyit, amennyire valóban szükségük van.

A Krell iBias A-osztályú technológiája lehetővé teszi a legújabb erősítőinknek, hogy teljesen A-osztályban maximális energiával működjenek, csökkentett hőtermeléssel, kisebb készülékházzal. A korábban próbált/erőltetett „nyomkövető, adaptív” bemeneti áram, BIAS használata – bár hatékonyak – csak a bejövő jelet mérték és ezen információ alapján állították be a BIAS szintjét. Az új szabadalom alatt álló iBias technológia jelentősen növeli a hatékonyságot azáltal, hogy a bias-t a kimeneti szakaszból számítja ki. A topológiában látszólag kicsi változás, drámai fejlődést eredményez a hangzás minőségében, különösen a közép-tartomány gazdagságában és tisztaságában.

A technológia magja egy innovatív, szabadalmaztatott/szabadalmi intelligens áramkör. Az iBias A-osztályú áramkörünk közvetlenül méri az erősítő kimeneti áramát és (az) optimális szintre szabályozza a műveleti erősítő bemeneti áramát. Mivel az iBias A-osztály a kimeneti áramot méri, az erősítőhöz csatlakoztatott specifikus hangszóró valós idejű igényei közvetlenül beépülnek az áramköri funkcióba. Ezen túlmenően az iBias A-osztály, ha a jel nagyon alacsony szinten van, még tovább tudja csökkenti a bemeneti feszültséget, s ennek működése az emberi füllel-, illetve a szokásos erősítőmérések segítségével sem észlelhető.
Adaptív BIAS-sémák esetén az áramkör csupán a bemeneti jel és a “feltételezett hangszóró-terhelés” alapján becsüli meg, mennyi bemeneti áramra van szüksége. A KRELL-féle iBias A-osztályhoz képest, ezek a technológiák sokkal kevésbé hatékonyak – és sokkal kevésbé pontosak.

*bias áram, vagy a műveleti erősítő munkaponti bemeneti árama.

Rendelésre

Krell Duo 125 XD 2 csatornás High-End végfok, végerősítő

krellduo125xd2csatornas
A osztályú végeresítő iBias technológiával 2 x 125
Ajánlott

Rendelhető 2-6 nap

Krell K300i High-End integrált sztereó erősítő

krellk300ihdmi
Ez K(R)ELL nekem!Eljött, amire vártál, itt van, amire
4 599 990 Ft4 999 990 Ft

Rendelésre

Krell THEATER 7 XD 7 csatornás High-End végfok, végerősítő

krellKrellTHEATER7XD7
A osztályú többcsatornás végerősítő iBias technológiával 7 x

Hozzászólás