SVS SoundPath Wireless Audio Adapter vezetéknélküli jeltovábbító teszt

Amikor a SoudPath névvel találkozunk, nem lehet tudni, mit takar. Lehet mélyláda talp, amit már teszteltünk, lehet RCA kábel és vezeték nélküli jelátvitelt biztosító szett. Cikkünknek ez utóbbi a főszereplője, de mellette a szubkábelről is ejtünk néhány szót.

Azok számára jelent megoldást, sőt, megváltást az SVS SoundPath Wireless, akik csak az erősítőtől, processzortól meglehetősen távol tudják elhelyezni mélyládájukat. Ha falak mellett elvezetett kábellel vinnék a jelet, akkor abból akár 10-12 méteres darab kellene, ami meglehetősen ritka jószág és ráadásul nem olcsó mulatság. Aztán a vezeték esztétikus elrejtése legtöbbször komoly feladat, lehetnek ajtók az útvonalában, ami tovább nehezíti, csaknem lehetetlenné teszi a dolgot. A mélyláda optimális helye megtalálásának procedúráját is egyszerűsíti a vezeték nélküliség. Tudják, amikor szokott hallgatói pozíciónkba, a kanapéra ültetjük a mélynyomót, elindítunk valami teszthangot vagy filmrészletet és a szoba összes olyan pontját végigjárjuk négykézlábra ereszkedve, ahol elméletileg végleges helye lehet a basszusok keltőjének. Egy efféle eszközzel kapcsolatban felmerülő legelső kérdések egyike: milyen hangot biztosít. Erre voltunk kíváncsiak, kiderítettük, megtudtuk, de mielőtt eláruljuk, nézzük meg közelebbről a kis kartondoboz tartalmát!

Két egységből, egy adóból (transmitter) és egy vevőből (receiver) áll az SVS SoundPath Wireless. Mellékelnek hozzájuk villásdugóba épített, USB csatlakozós tápegységeket a hozzáillő kábelekkel együtt. Ezekre értelemszerűen azért van szükség, mert nem akkumulátorról üzemelnek, tehát nem teljesen vezeték nélküliek. Jelkábelek is részei a csomagnak, egyik végükön RCA, a másikon Jack dugóval. Ezek a létező legegyszerűbb kivitelűek, véleményünk szerint a SoundPath Achilles sarkaként említhetőek. Erősen ajánlott ezeket valamilyen minőségi darabra cserélni! Az adót a szubkimenetes készülék (sztereó vagy házimozi processzor, erősítő) mögött kell elhelyezni és ahhoz csatlakoztatni. Ha mi tervezzük a kis dobozkát, akkor egészen biztosan RCA aljzatot építettünk volna bele a Jack helyére. Abban az esetben hatalmas kínálatból választhatnánk ki a nekünk legjobban tetsző és a rendszerbe legjobban illő rövid szubkábel darabokat. Ugyanez érvényes a vevőegységre, amit a mélyláda bemenetéhez kell csatlakoztatni a másik Jack-RCA vezetékkel. Végül mindkét dobozkának megadjuk az éltető delejt és kezdődhet a móka, kacagás.

A tesztelés további részvevői: SVS SB-3000 szubláda és Marantz AV8801 házimozi processzor voltak. Összehasonlítás nélkül egy ilyen vizsgálat nem sokat és, ezért egy 3 méteres SVS SoundPath Inerconnect, valamint egy ugyanolyan hosszúságú Nordost Bass Line szubkábel csereberélgetésével folyt a művelet. Magától értetődően vakon, tehát akik hallgatták, sosem tudták, hogy éppen melyik aktív a három közül. Megszólaltak részletek néhány zenei CD-ről, és természetesen sorra vettük az összes jelenetet, amikkel évek óta teszteljük a nálunk megforduló mélyládákat.

Rövid, tömör véleményünk: nagyon jó szerkentyű az SVS SoundPath Wireless. Hangja szinte megkülönböztethetetlen a kiváló ár/érték arányú SoundPath Interconnectétől, amikor e kettőt váltogattuk, csak találgatni tudtuk, melyik van bekötve. A közel 60000 forintos Nordostot mindannyian felismertük, ami nem meglepő, háromszoros árért ez a minimum. Ám valójában nem alternatívája, pláne nem szóba jöhető ellenfele a vezeték nélküli SVS szerkezetnek, mert belőle a leghosszabb csupán 7 méteres, az ára bőven 100000 forint feletti és lapos kivitele ellenére kikerülhetetlenek a korábban említett problémák. Attól most eltekintünk, hogy kifutott modell, elvétve kapható, mert helyettesíthettük volna számtalan másik, hasonló árkategóriájú és minőségű vezetékkel, azoknak ugyanezek a fizikai tulajdonságai. Ha már helyettesítés, a Jack-RCA kábelek (és csatlakozóik) minőségi cseréje simán okozhat akkora javulást, ami eléri a drágábbik ellenfél szintjét.

Az SVS SoundPath Wireless ára 42990 Ft, adatlapja szerinti maximális hatótávolsága 65 láb, vagyis közel 20 m, amit nem próbáltunk ki, mert akkora helyiség nem állt rendelkezésünkre, falakon keresztül pedig csökken a jelerősség, nem lenne mérvadó. Ez a 20 méter – na jó, legyen 15 – légvonalban és rálátással értendő, amennyiben hagyományos módon kellene csatlakoztatni az ilyen távolságban lévő mélynyomót, legalább 20 méteres vezetéket igényelne. Szubkábelből nem is létezik ilyen, ha mégis, az horror drága lenne. Sima, mezei drót nem alternatíva a jelveszteség és az általa kapott hangminőség miatt.

Tehát marad az SVS SoundPath Wireless, ha le kell győzni a távolságot!

 

SVS SoundPath Wireless Audio Adapter vezetéknélküli jeltovábbító

Műszaki adatok

Frekvencia-átvitel:5 Hz-24 kHz (+/-1,5 dB)
Átviteli frekvencia:2,4 GHz
Késleltetés:<25,5 ms
Felbontás:48 kHz/16 bit
THD+N:-60 dB (1 kHz)
Jel/zaj viszony:60 dB (1 kHz)
Ár:42 990 Ft
Forgalmazó:Home Movie Bt.

+36-1-2566478

1171 Budapest, Óvónő u. 23.

homemovie.hu

Webshop:svsound.hu,  homemovie.hu

Mérleg

+Egyszerű üzembe helyezés

+Nagyon jó hangminőség

-Szerény minőségűek a mellékelt kábelek

 

Szubjektív vélemény

Hangminőség:4
Kivitel:4.5
Kezelhetőség:5
Ár/érték arány:4.5

Forrás: AV-Online

Tovább a termékhez

Raktáron - azonnal

SVS Soundpath vezeték nélküli jeltovábbító

svssoundpathvezeteknelkulijeltovabbito
Vezeték nélküli jelátvitel aktív mélyládák számára. Hatótávolság 12

Hozzászólás