A Denon három új házimozi erősítővel bővíti az X-szériát

A nagy teljesítményű AVR-ek elhozzák a Dolby Atmos magasság virtualizációt, az eARC kompatibilitást és az Apple AirPlay 2-t az otthoni mozi és zenei élmény növelése érdekében

 

A Denon®, mint a világ egyik vezető prémium otthoni szórakoztató termék gyártója, mely 1910 óta működik, bemutatta három új X-szériás AVreceiverét. A Denon AVR-X2600H és az AVR-X2600H DAB+ (150W csatornánként) valamint az AVR-X1600H (145W csatornánként) élethű 7.2 surround hangélményt nyújt, amely messze meghaladja a TV-hangszórók, vagy a hagyományos soundbar-ok képességeit. Emellett a legmodernebb technológiákkal rendelkeznek a házimozi rendszer frissítéséhez és a szórakoztató streaming-élményhez.

„A Denon elkötelezett amellett, hogy elhozza a legújabb technológiákat és a legjobb hangminőséget a házimozi rajongókhoz, miközben rugalmasságot kínál számukra, hogy fejleszthessék otthoni szórakoztató rendszereiket. Ebből a célból az új modellekhez hozzáadtuk a legújabb Dolby és DTS 3D audio technológiákat, valamint az eARC-t is, így az ügyfelek a hagyományos sztereó és surround hanganyagaikból akár 3D-s hangélményt is elérhetnek, vagy virtualizált Dolby Atmos, vagy DTS:X immerzív audio élményben lehet részük dedikált magasság hangsugárzók használata nélkül.”- mondta Michael Greco, a Sound United globális márkamenedzsment vezetője. „A hallgatók a technikai képességek teljes skáláját is várhatják, beleértve a legújabb 4K video technológiákat, hangvezérlést, az Apple AirPlay 2-t és a HEOS vezeték nélküli multiroom zene streaminget.”

A Denon új, minőségre-hangolt X-szériás AV-receiverei valós immerzív, a hallgatót körülölelő 3D-s hangélményt nyújtanak, támogatva a legújabb surround hangformátumokat, beleértve a Dolby Atmos magasság virtualizációs technológiát, amely virtuális magasságot és térhatást biztosít a hagyományos sztereó vagy surround tartalmakhoz, valamint a Dolby Atmos tartalomhoz miközben kevesebb hangszórót használ. A Dolby Atmos Magasság Virtualizáció a hallgató fölötti és azon túl terjedő hangérzet létrehozására szolgál, csupán a hallgató fülmagasságában elhelyezett hangszórók használatával. Ez a technológia ideális olyan rendszerek számára, ahol nincs különálló magasság vagy surround hangsugárzó a szobában, mint például a 2.1 vagy 5.1 kiépítések, és ezáltal egyszerűbbé teszi a telepítést, miközben 360 fokos hangélményt nyújt. A Dolby Atmos magasság virtualizációs technológia egy jövőbeli firmware-frissítés útján lesz elérhető.

 

Új HDMI-funkciók a kompromisszum nélküli kapcsolathoz

A Denon X szériás AVR-ek új eARC-t (továbbfejlesztett Audio Return Channel) tartalmaznak, amely tömörítetlen és objektum alapú hangot szállít a TV-ről a receiverre egyetlen HDMI-kábel és az ALLM (Auto Low Latency Mode) segítségével a késleltetés nélküli lejátszáshoz. Az Xszériás AVR-ek az eARC jeltovábbítással, 4K Ultra HD HDMI-vel és teljes HDCP 2.3 támogatással minden porton zökkenőmentes kapcsolatot biztosítanak a legújabb 4K és a jövőbeli 8K TV készülékekkel, valamint streaming eszközökkel, játékkonzolokkal és más forrásokkal. A TV-készülék audio tartalmát a második zónára, valamint a fő zónára is továbbíthatja HDMI-n keresztül, az új TV Audio elosztás funkció használatával. A TVkészüléken vagy projektoron keresztül a videotartalom minősége kompromisszumoktól mentes a legmodernebb 4K videó technológiáknak köszönhetően, mint például a Dolby Vision™, a HDR10 és a HLG. A Denon X szériás AVR-ek HDCP 2.3 kompatibilisek, így biztosítva a kompatibilitást a legújabb másolásvédett tartalmakkal.

 

Apple AirPlay 2 és Hi-Res lejátszás

A Denon X szériás AVR-ek Apple® AirPlay 2 kompatibilisek, lehetővé téve az Apple Music lejátszását. Minden receiver rendelkezik hálózati audio streaming funkcióval és egy előlapi USB-porttal, amely MP3 és nagy felbontású audio formátumok (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2.8 / 5.6 MHz fájlok) kényelmes lejátszását teszi lehetővé. Vezeték nélküli kapcsolat a népszerű streaming zenei szolgáltatásokkal, mint például a Spotify®, Deezer, Tidal stb., egyszerűen Bluetooth-on, az Apple AirPlay 2-n és Wi-Fi-n, a beépített HEOS-on keresztül.

 

Könnyű hangvezérlés

A Denon X-szériás AVR-ek az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri rendszerrel is együttműködnek a könnyű hangvezérlés érdekében. A hallgatók az Amazon Alexa-t különböző parancsokhoz használhatják, beleértve a különböző médialejátszók bemeneteinek átkapcsolását, míg a Google Assistant és az Apple Siri segítségével állíthatja be a hangerőt, átugorhatja a következő számot, és így tovább.

 

Beépített HEOS multiroom zene lejátszás

A beépített HEOS segítségével az X-szériás AVR-ek vezeték nélkül sugároznak zenét a kompatibilis HEOS-komponensekből számos ingyenes és prémium streamingszolgáltatásról, beleértve a Spotify-t, a Deezert, az Amazon Music-ot, a TuneIn-t, a Tidal-t és még egyéb szolgáltatókat. A felhasználók élvezhetik kedvenc zenéiket a ház bármely helyiségében, vezeték nélkül. Játssza le ugyanazt a zeneszámot minden szobában, vagy válasszon egy másik zeneszámot minden egyes csatlakoztatott helyiség számára a különböző streaming forrásokon keresztül. Az új AVR-X széria használatával a főteremben is teljes többcsatornás élmény érhető el, és ugyanaz a tartalom hallható egy második zónában, vagy egy csatlakoztatott HEOS komponensen, egy másik szobában.

 

A Denon Setup Assistant elvégzi a munkát

A Denon díjnyertes Setup Assistant segítségével a felhasználók a telepítési folyamat minden egyes lépésével vizuálisan irányíthatják az X-szériás AVR-eket rögtön a dobozból kivéve, és gyorsan élvezhetik is a gyönyörű zenét. Mivel minden házimozi egyedülálló, a Denon az Audyssey prémium szoba kalibrációs technológiáját használja, amely automatikusan pontos méréseket végez és optimalizálja a receiver teljesítményét, így a tér akusztikai tulajdonságaihoz igazodva a legjobb 3D hangélményt nyújtja.

 

Egyéni telepítők számára tervezve

Az A/V integrációs szakemberek értékelni fogják az X-szériás receiverek intelligens funkcióit, beleértve az Audio Select funkciót vagy az AirPlay OFF-ot, így az nem jelenik meg otthona minden iOS eszközén. A rendszer funkcionalitásának az egyes kliensek számára történő legjobb beállítás érdekében a rendszer telepítők most már több bemenethez is hozzárendelhetik ugyanazt a HDMI bemeneti forrást, és különböző hangforrásokat választhatnak.

 

A modellek közötti főbb különbségek

A 2019-es X-szériás AVR-ek főbb jellemzői

Videó és HDMI
• Új eARC: A továbbfejlesztett audio return csatorna mostantól támogatja a legújabb
veszteségmentes és 3D hangformátumokat a hangátvitelhez közvetlenül a TV-ről az AV
receiverre, a csatlakoztatott HDMI-kábelen keresztül.
• Új HDCP 2.3: Támogatja a legújabb másolásvédelmi szabványt minden HDMI porton.
• Új automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM): alacsony késleltetésű játék, amelyet az
Xbox One támogat, és támogatott TV-t igényel.
• Hihetetlen szín: 4:4:4 színfelbontás, BT.2020, HDR10, Dolby Vision kompatibilitás és hibrid
log-gamma (HLG) támogatás.
• Valós 4K: 4K Ultra HD / 60 Hz jeltovábbítás és 4K / 30Hz-es video felskálázás az AVRX2600H-
val.

 

Audio és surround hang
• Új Dolby Atmos magasság virtualizációs technológia: A Dolby tartalmak felkeverése
virtualizált magassági effektek hozzáadásához, csak a padlón álló magassági szintű
hangsugárzókból, mint például a hagyományos 2.1 vagy 5.1 hangsugárzó kiépítés.
• 3D-s hangzás: A DTS kódolt tartalom Dolby Atmos, DTS:X és DTS Virtual:X általi felkeverése.
• Veszteségmentes Surround Sound: A Dolby True HD és a DTS HD Master Audio
támogatása.
• Prémium DAC: 32 bites AK4458 DAC, amely lehetővé teszi a nagy felbontású audio
dekódolást.
• Hi-Res Audio: 24-bit / 192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlok, valamint
DSD 2.8MHz és 5.6MHz anyagok dekódolása.
• Univerzális lejátszás: A hálózati audio streaming és az előlapi USB bemenet lehetővé teszi
MP3, WAV, FLAC, ALAC és DSD (2.8 / 5.6MHz) fájlok lejátszását.
• Bluetooth fejhallgató átviteli támogatás, bármilyen forrás Bluetooth-fejhallgatón keresztül
történő hallgatásához.

 

Zene Streaming és Smart Home
• Beépített HEOS: Wi-Fi zene streaming és multiroom audio technológia a kompatibilis
komponensekkel. A HEOS támogatja az ingyenes és prémium Spotify, Deezer, Amazon
Music, TuneIn, SoundCloud, Tidal és egyéb szolgáltatásokat.
• Beépített AirPlay 2: Az AirPlay 2 segítségével az Apple zenét vezeték nélkül továbbíthatja az
AV receiverhez, vagy összevonhatja egyéb AirPlay kompatibilis hangsugárzókkal, hogy
megtöltse az otthonát zenével.
• Könnyű hangvezérlés: együttműködik az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple
Siri szolgáltatásokkal, melyek segítségével a hangjával vezérelheti a vezeték nélküli zenét és
az AVR-t.
• Bluetooth Enabled: A zene vezeték nélküli streamelése és annak kiterjesztése Zone 2-re
vagy a HEOS által engedélyezett hangsugárzókra az ingyenes HEOS alkalmazáson keresztül.

 

Beállítás és egyszerű használat
• Szoba kalibrálás és optimalizált szoba-akusztika: az Audyssey EQ kalibrációs technológia
csomag az egyszerű, pontos beállításhoz és dinamikus hangerőszabályzáshoz.
• Gyors választás: Az előlap és a távirányító négy gyorsbillentyűvel rendelkezik, amelyek
tárolják az egyes forrásokhoz a kívánt hangbeállításokat, illetve újonnan hozzáadott patry
üzemmód, ami megtölti az egész házat zenével.
• Távvezérlő alkalmazások (iOS / Android): Denon AVR távvezérlő app az AVR alapvető
vezérlésére és beállítására. Az Audyssey MultEQ szerkesztő alkalmazás megvásárolható az
EQ görbe további testreszabásához.

 

Az AVR-X1600H és az AVR-X2600H június 15-től lesz elérhető, és az AVR-X2600H DAB+ július 15-től lesz elérhető a hivatalos Denon kiskereskedőknél.

 

Tovább az új X szériás erősítőkhöz…………………………………

 

Elfogyott

Elfogyott

Denon AVR-X2700H 7.2 házimozi erősítő

denonavrx2700h
(1)
Nagyteljesítményű különálló 7-csatornás erősítő: maximális teljesítményt és csatornánként

Hozzászólás