Házimozi processzor-professzor az Emotiva műhelyéből

Az Emotiva csapata teljesen az alapoktól kezdett bele egy új zászlóshajó házimozi processzor tervezésébe, így született meg a legmodernebb formátumokra felkészített RMC-1.

A gyártó leírása szerint olyan készüléket hoztak létre, amely a házimozirajongók és az audiofilek igényeit egyaránt kiszolgálja. A 16 csatornás (9.1.6) Emotiva RMC-1 nem csak HDR és Dolby Vision 4K UHD-képes HDMI 2.0b készlettel, hanem Dolby Atmos és DTS:X támogatással is érkezik.

HDMI és USB bemenetein nem csak PCM, hanem natív DSD jelfolyamot is képes dekódolni, így konfigurációtól függetlenül a lehető legjobb hangot igyekszik nyújtani.

A gyártó eddigi legjobb processzorának (XMC-1) debütálása óta tovább csiszolták a menürendszert is, hogy rugalmasabb, ugyanakkor felhasználóbarát legyen a készülék konfigurálása és vezérlése.

A gyakorta keresett funkciókat előtérbe helyezték, a finombeállításokat pedig logikus sorrendbe tették. A basszus beállításokat akár három aktív mélyládára is kiterjeszthetjük, a keresztváltási pont pedig minden egyes hangfalnál felülbírálható. Akár két teljesen különböző parametrikus EQ beállítást is létrehozhatunk, a Room EQ Wizard szolgáltatásba pedig szabadon importálhatunk számítógépünkről korábban elmentett beállításokat.

Az Egyesült Államokban gyártott készülék szobaakusztika korrekciójáért a Dirac felel. A Dirac Live szoftver folyamatos internet hozzáférés mellett végzi el az automatikus (de azért sok esetben szakértői támogatást igénylő) bemérést és kiegyenlítést, korrigálja az időzítési és frekvencia problémákat.

A gyártó közleménye szerint hardveres bővíthetőséggel is számoltak annak érdekében, hogy a jövőben tovább fejleszthető legyen az RMC-1. Ezért három bővítőkártya foglalat található benne, másfelől teljesen moduláris rendszerű, így biztosítja a jövőbeni frissíthetőséget.

A készülék már megrendelhető a Home Movie-tól 1 999 990 Ft-os áron, bővebb információk találhatóak az Emotiva és a forgalmazó honlapján.

 

Forrás: AV-Online

 

Tovább a termékhez:

Megrendelésre

Emotiva RMC-1 16 csatornás házimozi processzor

rmc-1
Az RMC-1 egy korszerű, csúcs technológiás térhatású mozi

Hozzászólás