Új Marantz SR7011 házimozi erősítő és a Marantz AV7703 házimozi processzor bemutató

 

uj-marantz-sr7011-hazimozi-erosito-es-a-marantz-av7703-hazimozi-processzor-bemutato
Az új prémium Marantz SR7011 házimozi erősítő és az Marantz AV7703 házimozi processzor egyesíti a legújabb audio/video funkciókat a legendás Marantz hangminőséggel. A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte vezető cége, a mai napon bejelentette zászlóshajó házimozi erősítőjét,a SR7011-et, amely egyesíti az összes szükséges szolgáltatást, valamint a legújabb audio és videó formátumokat (4K, Auro 3D képesség) a cég legendás hangminőségével. Az új receiver és az AV7703 AV processzor, melyet szintén ma jelentettek be, már mindennel rendelkezik a legjobb otthoni moziélményhez, emellett ragyogó hangminőséget nyújt zene lejátszás közben is, valamint széles körű hálózati streaming technológiákkal is fel van szerelve, beleértve a HEOS multi-room rendszert is. Az SR7011: filmekhez készült, de varázslatos zenével is A több évtizedes Marantz AV tapasztalatokra alapozva épült – a Marantz volt az egyik első cég, amelysurround dekódert értékesített otthoni használatra. Természetesen a cég világhírű hifi termékei is alapotadtak a tervezésnél, így az SR7011 nemcsak az összes legújabb magas felbontású surround formátumotbiztosítja, de kezeli az analóg és a digitális sztereó jeleket is a lehető legnagyobb gondossággal és még kompatibilis a 4K Ultra High Definition video forrásokkal és kijelzőkkel is. Beépített Dolby Atmos és DTS:X/Neural:X dekóderek állnak rendelkezésre, illetve egy fizetős szoftverfrissítés által az Auro-3D is elérhető. Az SR7011 kilenc csatornás 200W-os ultra-magas minőségű Marantz erősítővel van felszerelve, plusz 11.2 csatornás előerősítő kimenettel, a legtöbbet kihozva a “magával ragadó” surround formátumokból is, így képes meghajtani egy teljes 5.1.4 surround rendszert. Az erősítő felépítése olyan, mint bármely high-end Marantz hi-fi komponensé, felhasználva a cég híres HDAM (Hyper-Dynamic Amplifier Module) technológiáját, emellett a válogatott alkatrészek és a Marantz Current Feedback topológia a biztosítja a lehető legtisztább hangzást – akár akciófilmet nézünk, vagy csak meghallgatjuk néhány kedvenc zenénket.
Az Audyssey MultEQ XT32 biztosítja a gyors, pontos beállítást, miközben egy teljes csomag hangfeldolgozó technológia is rendelkezésre áll, többek között, az LFC, Sub EQ HT, Dynamic Volume és a Dynamic EQ, melyek lehetővé teszik a felhasználó számára a legjobb térhatású hangélményt. A nyolc HDMI bemenet biztosítja a rugalmasságot még a legbonyolultabb otthoni szórakoztató rendszerekhez is, valamint az SR7011 a legújabb HDMI és HDCP 2.2 specifikációkkal mind a nyolc bemeneten támogatja a 4K Ultra HD 60Hz video szabványt, a 4:4:4 Pure Color al-mintavételezést, a High Dynamic Range-et (HDR), és a BT.2020 jeltovábbítást is. Más szóval készen áll a 4K Ultra HD Blu-ray lejátszók, set-top box-ok és más modern 4K Ultra HD-források fogadására. Emellett felskálázza a meglévő video tartalmakat 4K Ultra HD-re, hogy az új 4K kijelzőkből kihozhassa a legtöbbet. A dupla HDMI kimenet lehetővé teszi, hogy egy TV-t és egy projektort is használhassunk egyidőben, míg van még egy 2-es zóna HDMI kimenet is rajta, amely lehetővé teszi az audio/video multi-room szórakozást. A zenére is fel van készítve az SR7011, így az összes otthoni szórakoztató rendszer központja lehet, mivel támogatja a Wi-Fi és Ethernet hálózati zenei streaminget akár 192 kHz/24bit és DSD5.6MHz-es felbontásig. A kétsávos Wi-Fi csökkenti az interferencia esélyét így lejátszhatja kedvenc zenéit a számítógépről, vagy a hálózati tárolóról. Emellett hozzáférhet kedvenc zenéihez a Spotify, Deezer és a Tidal által, vagy hallgathat Internet Radio-t is. Az SR7011 is rendelkezik beépített Bluetooth és AirPlay funkciókkal a hordozható eszközökről történő közvetlen streaminghez. Mint az első új generációs Marantz termék beépített HEOS technológiával, az SR7011-el már több módon is el lehet érni a zenei szolgáltatásokat, valamint HEOS App által gyorsan lehet a tartalmak között böngészni – így szinte azonnal megtalálja és lejátszhatja kedvenc zenéit.

Marantz AV7703 házimozi processzor
uj-marantz-sr7011-hazimozi-erosito-es-a-marantz-av7703-hazimozi-processzor-bemutato-7703

A HEOS is növeli az SR7011 multi-room funkcionalításait azáltal, hogy az AV-reciver a HEOS multi-room rendszer részévé válik. Ez egy élvonalbeli, integrált rendszert biztosít a már meglévő egyéni vezeték nélküli hangszóró komponensek helyett, így optimalizálja azt a képességet, hogy megossza a zenéit más HEOS hangsugárzókkal is a ház körül. Marantz AV7703: a high-end házimozi Szintén új a Marantz elismert szériájában az aktuális házimozi előerősítő/processzor, az AV7703. Felvértezve az SR7011 összes jelfeldolgozási képességével és formátumával, beleértve a Dolby Atmos, DTS:X és Auro 3D szabványokat, valamint a teljes 4K UHD video képességet, sőt a HEOS multi-room rendszert, az AV7703-at úgy tervezték, hogy együtt használható legyen az olyan jó minőségű külső végfokokkal, mint a Marantz MM8077, MM7055 és az MM7205. A 11.2-csatornás előfok kimenet mind hagyományos RCA aljzatokkal, valamint szimmetrikus XLR csatlakozókkal is el van látva. Mindezek mellett ugyanaz az Audyssey technológia és minden részletrekiterjedő Marantz audio tervezés jellemzi, mint amit az SR7011-nél is használnak. Tény, hogy az AV7703 ennél még tovább is megy, mivel a Marantz mérnökei nemcsak egy kiváló AV processzort terveztek, hanem egy rendkívüli analóg előerősítőt is, egy speciálisan tervezett analóg audió  áramköri panelen, a Marantz HDAM technológiát alkalmazva. Ez az előerősítő rész az optimális csatorna elválasztásnak megfelelően lett megtervezve, minimális áthallással és feljavított jel-zaj aránnyal a részletgazdag felbontás és a sztereó képalkotás érdekében. Emellett egy túlméretezett tápegység gondoskodik az analóg részről, audiofil minőségű ELNA kondenzátorokkal, biztosítva a kiváló teljesítményt és a dinamikus képességet. A moduláris otthoni szórakoztató rendszer központjától kiindulva kezdték a tervezést – használható akár aktív hangsugárzóval az összes csatornán, köztük két mélynyomóval – az AV7703 jellemzője a kategóriájában vezető audio és video technológia és természetesen a kiváló Marantz hang, középpontban a legambiciózusabb házimozi beállításokkal. Mindkét új Marantz zászlóshajó modell novembertől lesz elérhető lesz fekete színben, az SR7011 pedig ezüst-arany kivitelben is rendelhető lesz.

Hozzászólás