Marantz CD6006 és PM6006 CD és integrált erősítő

Marantz CD6006 és PM6006 CD és integrált erősítő

Számtalan készülékfajta és formátum jön-megy és válik népszerűvé, de az igazán klasszikus hifi összeállítás továbbra is a CD játszó – integrált erősítő páros, így nem véletlen, hogy számos más terület lendületes fejlesztése mellett a Marantz erre a készülék szegmensre is kellő figyelmet fordít.

A CD játszó integrált erősítő kettősök közül most éppen a legnépszerűbbnek számító 6000-as család fejlesztése került sorra, melynek vadonatúj 2016-os modelljei a CD6006 és PM6006 típusok. Eget rengető fejlesztések persze már nem történnek ezeknél a készülékeknél, azonban mindig akad valami technológiai újdonság vagy hasznos szolgáltatás, továbbá a különféle részegységeken is mindig lehet valamit finomítani vagy éppenséggel továbbgondolni.

A CD 6006-os CD játszó HDAM SA2 áramkörébe például néhány új alkatelem került, a rezonanciák elleni védelemben fontos szerepet játszó készüléklábait pedig jobb minőségűekre cserélték. Annak érdekében, hogy a készülék még sokoldalúbb legyen, az előlapján egy USB bemenetet helyeztek el, amelyen keresztül okostelefonokról és tabletekről is zenélhetünk vele. Végezetül a készülék szabályozható jelszintű fejhallgató kimenettel is rendelkezik, így a fülesek rajongói önállóan, erősítő nélkül is hallgathatnak vele zenét.

A PM6006 integrált erősítőnél a legnagyobb változás az erősítő modul csúcsfeszültségének módosítása volt, emellett az elődjéhez képest egy koax és még egy optikai digitális bemenettel kiegészített készülék DA konverterének elektromágneses árnyékolását egy fémidommal tették hatékonyabbá. A toroid transzformátoros, 2×45 W teljesítményű erősítő többi része változatlan maradt, a változtatások eredményeképpen azonban vélhetően egy jobb hangú és elődjénél sokoldalúbban használható készülékkel számolhatunk.

Az új Marantz CD6006 és PM6006 modellek a márkánál megszokott fekete illetve ezüstszínekben júniustól lesznek kaphatók.

forrás: hifipiac.hu

Hozzászólás