Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

(1)

Dune HD Pro One 8K Plus médialejátszó

8K felbontású lejátszásra és felskálázásra képes Amlogic processzoros lejátszó a Dune HD egyedi Android (11) + Linux alapú operációs rendszerével. Mindent tud, amit egy Dune HD médialejátszó az elmúlt években már tudott (HDR/HDR10+/Dolby Vision, HD-s hangformátumok továbbküldése HDMI-n, jukebox, stb.), de még gyorsabban, és immár 8K-s videók és YouTube 8K HDR lejátszás is támogatott az új AV1 kódolás kezelésének köszönhetően. A korábbi Dune HD csúcsmodellekben használt Realtek RTD1619DR processzorhoz képest akár 2-szer gyorsabb is lehet a Pro One 8K Plus-ba került Amlogic S928X CPU, így androidos játékkonzolként is jól használható.

 

Dune HD Pro One 8K Plus médialejátszó hivatalos  1+1 év magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

164 880 Ft

Vásárlás
Elérhetőség: 2-3 nap
SKU:DuneHDProOne8KPlus

Dune HD Pro One 8K Plus médialejátszó

2024 első új Dune HD készüléke a Pro One 8K Plus, egyben a gyártó új termékvonalának első modellje. Míg korábban a kisebb Dune HD lejátszók használtak Amlogic processzort, a komolyabbak a Realtek RTD1619DR-re épültek, most ez megváltozik. A 2023-ban megjelent S928X-K/J médiaprocesszorral az Amlogic is felnőtt a feladathoz; ez a típus nem csak gyorsabb, de a képminőség (és a vele kapcsolatos opciók, finomhangolási lehetőségek) terén sem gyengébb a Realtek-nél. 4 darab 2,0 GHz-es ARM A55-ös processzormag mellett még egy nagy teljesítményű, de minimális áramigényű 1,9 GHz-es A76 magot is tartalmaz, és egy további RISC-V mag áll rendelkezésre a rendszervezérlés számára. A grafikai segédprocesszor egy Mali-G57 MC2 3D-s GPU, és egy Amlogic Video Engine (AVE) nevű áramkör felel az alábbi formátumok hardveres dekódolásért:

 • V1 MP-10 @ L6.1 akár 8K/60 Hz-ig
 • VP9 Profile-2 @ 6.1 akár 8K/60 Hz-ig
 • H.265 HEVC MP-10 @ L6.1 akár 8K/60 Hz-ig
 • AVS3 Phase 1 akár 8K/60 Hz-ig
 • AVS2-P2 Profile akár 8K/60 Hz-ig
 • H.264 AVC HP @ L5.2 akár 4K/60 Hz-ig
 • MPEG-4, WMV/VC-1, AVS, MPEG-2, MPEG-1 akár 1080p/60 Hz-ig
 • MJPEG és JPEG korlátlan felbontással (ISO/IEC-10918)
 • Egyszerre akár 4 darab 4K/60 Hz-es videostream

Az új processzor mellé Dune HD lejátszókban korábban nem látott méretű RAM és flash memória került: 8 és 64 GB. Ezek bizonyosan nem használhatóak ki a médialejátszás során, de hasznosak lehetnek pl. a MyCollection jukeboxban a nagyon nagy méretű filmadatbázisunk képeinek megjelenítésekor, illetve komolyabb Android alkalmazások (elsősorban játékok) futtatásakor.

A hardver több komponense is „naprakész”: gigabites az ethernet-port (hogy NAS-ról, számítógépről is bármit lejátszhassunk), 802.11b/g/n/ac/ax sebességeket – azaz WiFi 6-ot is – támogat a WiFi-csatlakozás, a Bluetooth pedig 5.2-es. Bluetooth-on így csatlakoztathatunk játékvezérlőket, fejhallgatót, illetve szinte tetszőleges egyéb kiegészítőt, ami egy androidos mobilhoz is használható.

HDMI-kimenete 2.1a szabványú, így 8K/60Hz-ig HDR, 4K/60 Hz-ig Dolby Vision/HDR/HDR10+ tartalmú videó is kiküldhető rajta, sőt, egyelőre „kísérleti jelleggel” ugyan, de a 4K/120 Hz is működik.

Az új Amlogic S928X processzor jelenleg (még) rendelkezik Google minősítéssel, így nem Android TV operációs rendszert futtat a Pro One 8K Plus, hanem a Dune HD különleges Android + Linux rendszerét (egyedi kezelőfelület, elrejtett Android, egyéb szoftveres extrák), de a korábbi modellekkel ellentében immár Android 11 alapokon. Akinek tehát a Netflix és a többi prémium stream-szolgáltatás kompromisszummentes elérése a fontos, annak nem ez a készülék a jó választás. A Pro One 8K Plus a saját fájlok lejátszására való – ahogy a korábbi Realtek-alapú modellek is –, mivel minden létező házimozis hangsávot tökéletesen képes továbbítani HDMI-s házimozi-erősítőnk számára. Passzív hűtésének köszönhetően teljesen hangtalanul működik, kijelzője akár teljesen ki is kapcsolható, így nem gond a zavartalan otthoni mozizás a segítségével.

Mint mostanra az összes Dune HD lejátszón, a Blu-ray fájlok menüvel együtt történő lejátszása a Pro One 8K Plus-on is működik, sőt világelső kompatibilitással dicsekedhet, a Dune HD egyedi szoftveres megoldásainak köszönhetően. DVD fájlok – ha még van ilyen valakinek – a beépített Dune HD lejátszómotorral csak menü nélkül játszhatóak le, de természetesen tetszőleges androidos alkalmazás (pl. KODI) segítségül hívható ilyen esetben.

Amiben (jelenleg) az Amlogic S928X kevesebbet tud a Realtek processzorainál, az a packed frame (Blu-ray) 3D lejátszása. Bár a processzor hardvere teljesen 3D-képes, a jelenlegi Amlogic SDK (szoftveres fejlesztői környezet) nem támogatja a packed frame 3D videókimenetet (természetesen side-by-side és top-bottom 3D lejátszható, hiszen ezeket a TV alakítja 3D-vé). Halvány esély van rá, hogy a jövőben ez változni fog (főleg, ha ismét mutatkozik a felhasználóknál jelentős igény a 3D-re), és vagy az Amlogic frissítése, vagy egy egyedi Dune HD firmware támogatni fogja a 3D-t is. Aki azonban jelenleg 3D-ben mozizik otthon, az válasszon inkább a még továbbra is kapható Realtek processzoros Dune HD lejátszók közül!

Zenelejátszásra is jól használható a Pro One 8K Plus, bár nem tartalmaz különleges DAC-ot és sepicális áramköröket, komolyabb tápegységet, mint a Max Vision 4K és Ultra Vision 4K modellek. Ennek ellenére akát többcsatornás FLAC, WavPack, APE, ALAC és SACD fájlok (DSD zenék ISO, DFF és DFS formátumban, akár DST kiterjesztéssel) is lejátszhatóak, illetve az ezt támogató erősítőkre HDMI-n multichannel PCM formátumban átküldhetőek a térhangzás megtartása mellett.

A Pro One 8K Plus a 2023-ban megjelent Premier 4K Pro „dobozát” örökölte, bár a csatlakozók terén van eltérés a két típus között. A Pro One 8K Plus esetében is az előlapon nyitható a beépített 2,5″-es HDD/SSD lemezfiók, amelyben akár bekapcsolt állapotban is cserélhető az akár 16 TB-nál is nagyobb kapacitású meghajtó (hot swap). A behelyezett háttértár a rendszerben található SMB-szerver segítségével a hálózatunkon is megosztható. Lehetőségünk van azonban a lejátszót (benne egy HDD-vel vagy SSD-vel) külső USB3-as lemezként is használni; a jobb oldalán található USB slave porton keresztül közvetlenül számítógéphez vagy más eszközhöz köthető, mint külső háttértár (kábel nem tartozék). Ha használjuk a belső lemezfiókot, egy ventilátor gondoskodik a behelyezett HDD hűtéséről, akár csak a többi hasonló Dune HD modell esetében. A ventilátor viszont nem működik, amíg üres a lemezfiók.

A két nagy antenna a hátlapon nem leszerelhető (de vízszintesre lehajthatók, ha útban lennének), mivel nem csak a WiFi-kapcsolathoz, de a Bluetooth-hoz – így a tartozék távvezérlő használatához – is szükségesek. A beépített infra vevő egyébként támogatja a Dune HD infra távvezérlőket és a Google távvezérlő infra kódjait is (ha egyszer pl. Android TV futna a készüléken, amihez az utóbbi kell).

A firmware részét képező AirPin PRO alkalmazás Airplay kompatibilitást biztosít a Pro One 8K Plus-nak, mind zenét, mint videót streamel-hetünk rá Apple készülékekről, és Mac számítógépünk asztalának kiterjesztésére is használható a lejátszóra csatlakoztatott megjelenítő.

Csatlakozók a hátlapon és a Pro One 8K Plus jobb oldalán:

 • 1 × USB2.0
 • 2 × USB3.0
 • 1 × USB3.0 slave
 • 1 × HDMI 2.1 kimenet (HDCP 2.2)
 • 1 × A/V kombinált 3,5 mm-es jack kimenet (kompozit videó + sztereó anagló hangkimenet – 3 darab RCA)
 • 1 × S/PDIF optikai digitális hangkimenet
 • 1 × 10/100/1000 Mbit-es ethernet
 • 1 × 12V tápbemenet

 

 

Gyártók

Szín

Dune HD Pro One 8K Plus médialejátszó termékről 1 értékelés

  nandorszabo81
  2021-11-22
  A DUNE vásárlásakor elsődleges szempontom a DOLBY ATMOS támogatása volt. Nem csalódtam benne, ez egy kitűnő készülék. Eddig még minden video file-t támogatott. Probléma nélkül mindent lejátszott, a BD iso formátumot is gyönyörűen kezelte menüvel, sok metaadatot és információt mutat a filmekről. Minőségi anyagokból rakták össze, a full alumínium ház több órányi használat után is hideg, kitűnő a távirányítója ami még tanítható is. A képminőség kiváló, mindenkinek csak ajánlani tudom a lejátszót.
Mondd el a véleményed
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz