Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

Cambridge Audio CXA81 MkII sztereó erősítő

Mivel az integrált erősítő Roon Tested minősítésű, Mac és PC számítógépek USB kimenetéhez csatlakoztatva a Roon automatikusan felismeri. Természetesen nem csak Roon programmal, de sokféle más lejátszó programmal is használható. A lehető legjobb hangminőség elérése a gyártó által javasolt meghajtó telepítését igényli. A meghajtót ide kattintva a Cambridge Audio gyári honlapjáról ingyenesen letöltheti.

 

Cambridge Audio CXA81 MkII sztereó erősítő hivatalos 3 év magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

469 990 Ft

A termék után 14 100 hűségpontot kapsz!

Vásárlás
Elérhetőség: Hamarosan
SKU:CambridgeAudioCXA81MkII

Cambridge Audio CXA81 MkII sztereó erősítő

A CXA 81 MKII integrált erősítőben a többszörösen díjnyertes előd modellek technológiáját fejlesztették tovább. A Cambridge Audio 1968 óta gyárt erősítőket, és mindig is a hallgatási élmény állt a fejlesztés középpontjában, nem pedig az aktuális trendek, hiszen a jó hang örök divat. A letisztult megjelenés mögött erő és zenei hangzás áll a háttérben évtizedek óta.

Az előd modell kiváló hangjával komoly elismerést vívott ki a piacon, és a szakértők között. Cél az volt, hogy az árkategória legjobb hangját építsék meg, és ne legyen jelentősen drágább, mint az előd modell. Az sajnos nem volt kivitelezhető, hogy megegyezzen azzal az ára, hiszen az infláció és az új fejlesztések miatt ezt csak a hangminőség romlásával lehetett volna elérni.

A jel utak rövidítésével, és új prémium minőségű digitális analóg konverter beépítésével és számtalan apró változtatással hallgatási teszteken fejlesztették a hangját. Az eredmények felülmúlták a várakozást!

A hangzás általános bemutatása:

A jellegzetes Cambridge Audio hangzás stílusa jelenik meg az MKII verzióban is, de több az apró részlet, és tisztább a hang. A hangszerek hangja pontos tonalitással, és pozícióval jelenik meg a színpadon. Ha behunyt szemmel hallgatja, minden színpadi szereplőt könnyedén azonosíthat majd, de ennek ellenére a hangja nem analitikus jellegű. Ha meghallgatja, kevesebbel már nem fogja beérni.

Az erősítés módja:

Az egyedi fejlesztésű AB osztályú erősítés mód a párba válogatott alkatrészeknek köszönhetően pontos, és kiváló torzítás értékekkel rendelkezik. Az A osztály muzikalitását ötvözi a B osztály hatékonyságával, de nem színezi el a hangot. Képes a zene érzelmi mondanivalójának, és a halk részletek pontos közvetítésére.

A tápegység:

A túlméretezett toroid trafó látja el energiával a végerősítőket. Minden áramköri rész, és természetesen a végerősítők is oldalanként külön szekunder tekercsről, és külön tápegységről (dual mono) üzemelnek. Ez a megoldás az áthallást minimálisra csökkenti, ezért a színpad ábrázolás módja nagyon pontos. Ennél feljebb lépni már csak külön transzformátor beépítésével lehetne (full dual mono), de az drámai mértékben növelné az árat, és kevesebb zenerajongó által lenne elérhető a készülék.

A digitális bemenetek:

A digitális jelfeldolgozó egység szíve az új ES9018K2M DAC. Natív módon kezeli a digitális formátumokat 24 bit 384 kHz PCM, illetve DSD256 mintavételezés frekvenciáig. Pontos, élénk zeneiség, amit élvezet hallgatni.

Egyéb csatlakozás módok:

A CXA-81 MKII széles csatlakozó kínálata és funkciói rendkívül rugalmas rendszerbe illesztést tesz lehetővé. Szimmetrikus analóg XLR mellett rendelkezésére áll a Bluetooth aptX HD, ami vezeték nélküli csatlakozást tesz lehetővé akár a Cambridge Audio Alva TT V2 lemezjátszóról is. Ez a lehetőség fontos lehet rendszer tervezéskor, mivel a CXA81 MKII nem tartalmaz phono előerősítőt.

 

 

Gyártók

Szín

Teljesítmény

2 x 80 watt 8 ohm

Frekvencia átvitel (Hz) (-0.3 dB)

<5Hz– 60kHz +/-1dB

DAC

USB D/A konverter

Bemeneti csatlakozás

1x balanced XLR, 4 x RCA, Optika, Koax, USB-B

Kimeneti csatlakozás

Pre-Out, Sub Out

Aktív mélysugárzó kimenet

Pre-Out

Hangszóró kimenetek:

A, B, A+B kapcsolható

Garancia

Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)

430 x 115 x 341 mm

Tömeg

8.7 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cambridge Audio CXA81 MkII sztereó erősítő” értékelése elsőként
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz