KEF Q300 hangfal teszt

KEF Q300 hangszóró teszt: Kialakítás

A Q300-as a KEF Q szériájának állványra helyezhető nagyobbik hangsugárzója. Méretéhez hűen nagyobb volumenre képes, hibátlan, teltebb basszussal. Egyedi technikai megoldását, a Uni-Q  technológiát mindenképpen ki kell emelni, melynél az előző szériához képest a Q300-asban a sugárzók koaxiális elhelyezését jobban optimalizálták. A mélyközép-sugárzó 165 mm-es membránjával jelentősen nagyobb hatásfokot értek el a konstruktőrök. A mélyközép-sugárzó közepében elhelyezett magas-sugárzó 25 mm-es membránt kapott. Ezek védelme és a frekvencia optimalizálás érdekében a rezgéscsillapított szerkezetű hangszórót alumíniumöntvény vázba foglalták.

 

KEF Q300 hangfal teszt

 

 

KEF Q300 hangfal teszt: hangminőség

Mérőlaborunkban a KEF Q300-as nem mutatott kicsúszást, lineárisan a szűk tolerancia tartományban maradt 80 Hertz alatt. Kiemelendő az Uni-Q szerkezet által a méréskor produkált példaértékű frekvencia-átviteli diagram. Néhány évvel ezelőtt a régebbi Q-sorozat már híressé vált kiváló hangminőségéről. Most pedig a Q300-asban sem tudtunk csalódni. A hangszóró nagyon meggyőző hangzást hozott, gondolatban képesek voltunk arra, hogy a zenei szereplőket pontosan elhelyezzük a térben. Igazi szenvedélyről tett tanúbizonyságot, mindenféle finomkodás nélkül. A legapróbb zenei nüanszok is hallhatóvá váltak. Az energikus és valóban mély basszushoz egy csodálatosan harmonikus középmagas tartomány csatlakozik. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy tökéletes előadást hallottunk.

 

KEF Q300 hangfal teszt hagszoro

 

KEF Q300 hangszóró teszt: Összegzés, ajánlás

A KEF Q300-as modelljét mindenképpen csak ajánlani tudjuk. Hihetetlenül valósághű térbeli hatásával és életteli hangzásával minden fajta zenei stílushoz kiválóan alkalmas. Hazai ára kedvezőbb mint külföldön a 199.900.- Ft. -ért elérhető hangsugárzó elsőosztályú minőséget nyújt, tesztünkben a Q300 A felső kategória legjobbja lett.

 

KEF Q300 hangfal teszt csatlakozó

forrás: audiovideo-trend.hu

Hozzászólás