Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

QED QE1480 Signature Genesis Silver ezüstözött szerelt hangfal kábel (2.5m)

A 2,5 mm2 keresztmetszet feletti QED-kábelek a légmag-technológiát használják a skin-effektus kiküszöbölésére, több különállóan szigetelt kisebb mag összefogásával, hogy egy nagyobb keresztmetszetet alkossanak. Ha ezeket a vezetékeket egy üreges polietilén központi mag körül helyezik el, akkor a kábel öninduktivitása a számításokkal előre jelzett érték körülbelül felére csökkenthető.

199 990 Ft

A termék után 6 000 hűségpontot kapsz!


Vásárlás
Elérhetőség: Rendelhető 2-6 nap
SKU:QE1482

QED QE1480 Signature Genesis Silver ezüstözött szerelt hangfalkábel (2.5m)

A 2,5 mm2 keresztmetszet feletti QED-kábelek a légmag-technológiát használják a skin-effektus kiküszöbölésére, több különállóan szigetelt kisebb mag összefogásával, hogy egy nagyobb keresztmetszetet alkossanak. Ha ezeket a vezetékeket egy üreges polietilén központi mag körül helyezik el, akkor a kábel öninduktivitása a számításokkal előre jelzett érték körülbelül felére csökkenthető.

A Genesis Silver Spiral hangszórókábel az audiofil minőségű QED hangszórókábel, amely a Genesis Report néven ismert intenzív kutatási és fejlesztési időszak előnyeit élvezi.
A Genesis Silver Spiral egy nagy keresztmetszetű hangszórókábel, amely nagyon alacsony ellenállást biztosít. Ez azt jelenti, hogy a kábelen átmenő feszültségesés használat közben olyan kicsi lesz, hogy nem lesz hallható hatása a hangszórók frekvenciaválaszára – ellentétben a sokkal nagyobb ellenállású kábelekkel. Ezen kívül ez segít fenntartani az erősítő csillapítási tényezőjét a kisebb keresztmetszetű és ezért nagyobb ellenállású kábelekkel mért értékekhez képest. A csillapítási tényező az erősítő azon képességét méri, hogy pontosan szabályozza a hangszórók kitéréseit – különösen azok rezonanciafrekvenciáján. Ha ezt nem tudja hatékonyan megtenni, torzítás kerülhet a műsoranyagba. A Genesis hangszórókábel lehetővé teszi, hogy az erősítő pontosan gyorsítsa és lassítsa a hangszórót – csökkentve ezzel a torzítást. Így a programanyag alacsony frekvenciájú információi pontosan jutnak el a hangszórókhoz, a basszushangok pedig feszesen és erőteljesen szólalnak meg, és nem hajlamosak “dübörögni”.
A nagy keresztmetszeti terület és a csökkentett ellenállás általában a hurok induktivitásának (és így induktív reaktanciájának) növekedésével járna, mivel a vezetők nagyobb távolságra vannak egymástól. A nagy öninduktivitás általában nem kívánatos egy hangszórókábelben, mivel befolyásolhatja a nagyfrekvenciás teljesítményt, és fáziseltolódást eredményezhet ezeken a frekvenciákon (ugyanakkor csökkenti az erősítő képességét a hangszóró csatlakozókon megjelenő nagyfrekvenciás torzító komponensek korrigálására).

 

A Genesis Silver Spiral hangszórókábel speciális csőszerkezetű, központi légmagot használ, amely hatékonyan csökkenti a kábel hurokinduktivitását egy fele akkora keresztmetszetű kábeléhez képest. Ez lehetővé teszi, hogy a kábel megőrizze előnyét a tranziensek kezelésében, anélkül, hogy a magas frekvenciákon a pontosság és a részletesség ennek megfelelően csökkenne.
A Genesis hatékonyan képes leküzdeni a nagy keresztmetszetű kábeleknél magas frekvenciákon fellépő skin-effektust. Ez a hatás azt okozza, hogy a magas frekvenciákat hatékonyabban viszi át a vezeték külső része, így hatékonyan növeli a kábel impedanciáját ezeken a frekvenciákon. Azáltal, hogy sok kisebb, külön-külön szigetelt vezetőből áll össze a nagy keresztmetszeti terület, a rendelkezésre álló vezetőfelület nagyobb része hasznosul magas frekvenciákon. Ugyanakkor minden egyes szál ezüstözött, hogy az egyes vezetők felületén a lehető legalacsonyabb legyen az ellenállás.
Kívánatos, hogy a hangszórókábel kapacitása a lehető legalacsonyabb legyen, mivel a nagy kapacitású kábel instabilitást okozhat egyes erősítőkben, és a Genesis kábel ezt nagyon alacsony dielektromos állandóval rendelkező szigetelőanyagok használatával éri el. Így bármely közönséges hangszórókábel esetében, azonos vezetőtávolsággal és keresztmetszeti felülettel a Genesis Silver Spiral jelentősen alacsonyabb kapacitással rendelkezik méterenként.

 

 • Huzalvastagság: 10 AWG
 • Ezüstözött, 99,999%-os oxigénmentes rézvezetékek
 • Aircore™ technológia
 • Köpeny OD 16,60 mm
 • Keresztmetszeti terület: 5,50 mm2
 • Hurokellenállás: 1,5 mm: 0,006 Ω/m
 • Kapacitás: 76 pF/m
 • Induktivitás: 0,46 µH/m
 • Disszipációs tényező: 0,0070
 • Ajánlott csúcskategóriás berendezésekhez
 • Vezető átmérő: 3,25 mm (min)

Gyártók

Méret

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„QED QE1480 Signature Genesis Silver ezüstözött szerelt hangfal kábel (2.5m)” értékelése elsőként
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz