Kábelek szerepe és jelentősége a házimozi és hifi láncban. Házimozi, hifi és audiofil rendszerekben.

Nagyon sok tévhit él a piacon a kábelekkel kapcsolatban, sokan egyáltalán nem hisznek benne, mások pedig milliókat is képesek elköltenek rá. Ennek ürügyén, meghívtuk Szabó Györgyöt, az AudioQuest Magyarország első emberét, hogy segítsen nekünk tisztába tenni a kábelek szerepét és jelentőségét a házimozi és hifi láncban. Gyuri több 20 éve foglalkozik kábelekkel, az egyik legnagyobb szaktekintély ebben a témában, fogadjátok szeretettel….

Hangfalkábel: Mi a szerepe a hangfalkábelnek? Miért nem elég egy egyszerű „villamosági boltban” megvásárolt kábel? Milyen tulajdonságokban tér el egy olcsó és egy drágább kábel? Hogyan befolyásolja a hangfalkábel a rendszerünk hangminőségét? 

HDMI: Sokan azzal érvelnek, hogy azért nem számít a HDMI kábel minősége, mert azon kizárólag digitális formában kerülnek továbbításra a jelek, márpedig az egy az mindig egy, a nulla pedig mindig nulla. Milyen szabványokat kell most teljesítenie egy HDMI kábelnek? Pl. jelátviteli sebesség Mi a különbség; aktív, passzív, és optikai HDMI között? 

Tápkábel: Elérkeztünk a legvitatottabb témához, ez pedig nem más, mint a tápkábel kérdés. Miért fontos? Milyen hatással van a rendszerre?

 Analóg összekötő kábelek (RCA, XLR): Mi a legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni egy analóg összekötő kábel eseten? Milyen típusok vannak és ezek hogyan befolyásolják a hangminőséget?

 

Hozzászólás