EarMen TR-Amp Hifinext.com bemutató

EarMen TR-Amp Hifinext.com bemutató

Az EarMen már korábban bemutatta a kompakt DAC-ját – amely ugye nemcsak egy DAC, hanem egyben előerősítő és fejhallgató-erősítő is – ami a TR-Amp névre hallgat. A fejlett DAC támogatja a digitális audio PCM formátumot 32bit/384 kHz felbontásig, továbbá a DSD formátumot DSD256-ig (DoP-n) és a natív DSD128-at is. Maga a kütyü nagyon kompakt és erős alumínium burkolatot kapott, amely lehetővé teszi a készülék sikeres használatát laptop vagy akár mobileszközökkel. Minden modern hangformátum támogatott, beleértve az MQA-t is.

A töltelék meglehetősen rendben van, minden a csomag körül forog: ES9038Q2M + TPA6120 – ez meglehetősen népszerű megoldás a belépő szintű helyhez kötött (asztali) készülékek esetén, de egy ilyen kompakt-, beépített akkumulátoros testben még ma is meglehetősen vonzónak tűnik. Úgy döntöttünk, hogy alaposabban megvizsgáljuk a piacon már jól ismert készüléket, vajon mennyire releváns a TR-Amp most 2021-ben.

Nézzük a dizájnt, és hogy mit rejt a csomag?

Az EarMen TR-Amp egy kemény kartonból készült kis dobozban érkezett. A csomagolás nagyon bizalomgerjesztő és jó minőségű.

A csomag a következőket tartalmazza:

  • EarMen TR-Amp
  • USB-C típusú kábel
  • Egy kis használati utasítás
  • Jótállási jegy
  • Gumigyűrű (úgynevezett szendvicset készíthet, ha a dac-ot valamilyen forráshoz csatolja)
  • Hálós tok (hordtáska)

A TR-Amp külleme meglehetősen szabványos – egy kis vörös alumíniumból készült fém ház. A kivitel nem teljesen szilárd, hátul és elöl két csík látható, csavarokkal rögzítve. A központi rész egyetlen darabból áll, aminek köszönhetően az összeállítás nagyon jó minőségű/minőségi érzést ad. Minden tökéletesen passzol, nincsenek illesztési hézagok, kiemelkedések, amik az ujjunkat bántanák, semmi kicsi rés sem látható, és nem is érezhető.

A készülék nem annyira nehéz; 250 grammot nyom. Könnyedén hordozhatja magával a hátizsákjában vagy a táskájában. Természetesen farmerzsebhez már nem épp kényelmes megoldás (129x66x30mm). A bevonata egyáltalán nem hagy nyomokat, matt és kellemes tapintású.

Alján négy szilikon láb van, amik nem engedik, hogy a sík felületen csúszkáljon.

A TR-Amp tetején a logó és a gyártó neve.

Az előlapon: egy 6,35 mm-es jack és egy 3,5 mm-es jack, LED állapotjelző és hangerőszabályzó található.

Az állapotjelző LED egy adott helyzet függvényében változtatja a színét:
Fehér: az eszköz be van kapcsolva
Zöld: PCM jel
Magenta: MQA
Kék-zöld: DSD
Piros (villogó): az akkumulátor töltöttsége kevesebb, mint 20%
Kék (villogó): az akkumulátor töltődik

Hátsó panel: egy C-típusú USB port a töltéshez, és egy külön C típusú (DATA) port a hangforráshoz való csatlakozáshoz, ezen kívül egy Pre Out/Direct kapcsoló, és analóg RCA kimenetek.

Csatlakozás számítógéphez és okostelefonhoz

A PC-hez való csatlakozáshoz le kell töltenie egy speciális illesztőprogramot (driver) a hivatalos webhelyről. Driver nélkül a DAC csak a Windows legfrissebb verzióján (Windows 10) látható. Az XMOS alkalmazás nem büszkélkedhet speciális beállításokkal, minden nagyon szerény. A kapcsolat stabil, egyszerre hallgathat zenét és töltheti az akkumulátort. Szinte nincs észrevehető zaj. Nos, a telefonnal minden sokkal könnyebb, csak telepítse a Hiby Music alkalmazást, változtasson meg pár beállítást, és máris elkezdheti a zenehallgatást.

Érdemes megjegyezni, hogy egyszerre 2 fejhallgatót is csatlakoztathat (pontosan két pár külön fejhallgató párhuzamos tápellátása valósul meg). Az Pre Out/Direct kapcsoló lehetővé teszi a DAC és a Preamp funkciók közötti választást, és ha szükséges, más komponenseket is hozzáadhat a hanglánchoz.

Akkumulátor

A beépített 3700 mAh-s akkumulátor 0% -ról 100% -ig 4 óra 45 perc alatt tölt fel. 1A árammal töltődik, és ez az érték fokozatosan csökken 0,2A-ra. Mint már fentebb írtuk, az akkumulátor töltése közben zenét is hallgathat (és itt külön köszönet illeti az EarMen-t, mivel nem minden ilyen eszköz gyártója figyel erre a szolgáltatásra). Az akkumulátor bírja a gyártó által megadott 10 órás üzemidőt, és ez valóban így van.

Hangzás

Rögtön meg is jegyeznénk az igazán jó hangerő szintjét. Kipróbáltunk nagy impedanciájú fülhallgatót és egy feszesebb izodinamikus fejhallgatót is, mint pl. a HifiMan Sundara típust. A TR-Amp tökéletesen jól végezte munkáját. Bizonyos esetekben 70%-ra kellett növelni a hangerőt, és a különbség érezhető volt.

Nagyon kiegyensúlyozott hang, kevés kiemelést helyezve a magas és alacsony frekvenciákra. A magas frekvenciák részletesek, szellősek; a magas tartomány kidolgozása valóban lenyűgöző. Például az Audiosense DT100 fülbe helyezhető IEM fülesek híresek a magas tartomány nyomottabb zenei előadásukkal. A TR-Amp-pal párosítva ezek a préselt magasok légiesebbek, megkülönböztetőbbek lettek. A közepe meglehetősen lineáris, semleges, színtelen. A virtuális színpad megfelelően van felépítve, minden hangszer egy pillanat alatt jelen van, érezhető. A középfrekvenciákban nincs olyan érzésünk, hogy a hang be van szorítva, vagy a jelenet nem egészen megfelelő – ez gyakran jellemző más – az ilyen szintű – készülékekre, de itt minden rendben van.

Az alacsony frekvenciák rendben vannak, igazán ügyesen prezentálva. A mély basszus jól realizálható, így a „mély-bolondok” is nyugodtan csatlakoztathatják a megfelelő fejhallgatójukat, hogy élvezhessék a gazdag és mély basszust. Az EarMen TR-Amp mélyei valóban gyorsak és korrektek, nem mosódik össze a közép-frekvenciákkal, nem vonja el az egész figyelmet. Nagyon szeretjük a TR-Amp kiegyensúlyozott hangzását a teljes spektrumban. Az EarMan-nek sikerült az arany középutat megtalálnia anélkül, hogy kompromisszumot kötött volna a hangtartományokban, és ezt nagyon értékeljük.

Következtetés

Az EarMen TR-Amp kiváló megoldás mind a megépítési minőségét tekintve, mind az általános hang-reprodukció szempontjából. Ma az EarMen TR-Amp 250 euróba kerül a piacon, és ez egy igazán kiegyensúlyozott, all-in-one megoldás, kevés versenytárssal, még 2021-ben is. A készülék javasolt nemcsak a kezdő audiofilek számára, hanem a már tapasztalt hordozható-audio szerelmeseinek egyaránt.

Forrás: hifinext

Specifikáció:

DAC: ES9038Q2M
Amplifier: Texas Instruments High Fidelity TPA6120
Frequency range: 10 Hz – 50 kHz
Output power: 400 mW into 16 ohms
Max Resolution: PCM: 384 kHz / 32 bit, DSD: DSD 128 (Native), DSD 256 (DoP)
DSD support: yes
MQA support: yes
Volume control: yes, device independent
Dimensions: 129x66x30 mm
Output: 3.5mm, 6.3mm, RCA
Inputs: USB Type C
USB Chip: XMOS XU208-256
Weight: 250g
Built-in battery: 3700 mAh

Elfogyott

Elfogyott

EarMen TR-Amp USB DAC + előerősítő + fejhallgató erősítő

EarMenTRAmp
(1)
A High-End Auris Audio előszobájából származó új márka

Hozzászólás