Usher Audio TD-10 Magyarországon

Meghallgatható a Home Movie bemutatótermében az Usher Audio nagyméretű, TD-10 elnevezésű, high end álló hangfala, amelynek különlegessége nemcsak tekintélyes méretében rejlik, hanem abban is, hogy magassugárzója és középsugárzója egyaránt DMD gyémánttal készül.

Az Usher Audio Dancer sorozata a korábbi zászlóshajó BE10 és BE20 modellekhez képest tette még magasabbra a lécet. Több évig tartó kutatás, számítógépes szimulációk és mérések eredménye, hogy az új TD-10 és TD-20 hangsugárzók nemcsak magassugárzó, hanem középsugárzó anyagként is DMD-t alkalmaznak. A fém alapanyagot szendvics szerkezetbe illesztették a gyémánt rétegekkel, így a hangfal már 385 Hz-től felfelé DMD megszólalású, fülgyönyörködtető hangokat ígér.

A 28 cm átmérőjű mélysugárzó a német Eton cég munkája. Csekély tömege mellé extrém nagy merevség társul, méhsejt felépítésű szerkezetét annak érdekében optimalizálták, hogy a 385 Hz alatti tartományban a DMD hangszórókkal összesimuló dinamikát és sebességet biztosítson. A keresztváltó a korábbi BE10 és BE20 Diamond hangsugárzókban lévő egység továbbfejlesztett változata.

A hátsó reflex-nyílásos Usher Audio TD-10 akár 180 W teljesítményű erősítővel is meghajtható, ugyanakkor 37x112x71 cm-es méretéből következik, hogy átlagosnál nagyobb légtérben képes igazán “kifutni” magát. Hangjáról pedig jelenleg bárki meggyőződhet a Home Movie szaküzletében, ahol a kisebb Dancer Mini modellekkel is összehasonlítható, Krell elektronika támogatásával.

Meghallgatáshoz bejelentkezés szükséges!

Usher Audio TD-10 kábelezés:

-AudioQuest Dragon Source tápkábel
-AudioQuest Dragon HC tápkábel
-AudioQuest Dragon Zero hangfal kábel
-AudioQuest Firebird Bass hangfal kábel
-AudioQuest Fire XLR összekötő XLR