EISA díjat nyert a NAD eddigi legsokoldalúbb erősítője, a C338

Európa legnagyobb szaktekintéllyel rendelkező audió/videó magazinjainak újságírói gondos mérlegelés alapján a NAD valaha gyártott legsokoldalúbb erősítőjét, a beépített Chromecast funkcióval ellátott és hibrid digitális technológia alapján készített -as modellt találta 2017-2018 legjobb ár/érték arányt nyújtó sztereó erősítőjének.

NAD készülékek fejlesztési alapelve a cég alapítása óta a zene mindenek előtt volt és maradt. A C338-as hibrid digitális sztereó erősítőt is ezen vezérelv alapján tervezték és gyártják. A készülékben a ma elérhető legkorszerűbb alkatrészeket és szerkezeti elemeket használják. Eredményeként a készülék hangzása hihetetlenül részlet gazdag, a szokatlanul alacsony zajú elektromos és elektronikus áramkörök precízen, magas hangzáshűséggel reprodukálják a zenét, a beszéd- és énekhangokat és még az erősítők számára nagy kihívást jelentő nehezen kezelhető hangsugárzókat is csaknem nulla torzítással tudják meghajtani.

A Hibrid Digitális™ erősítő technológia

A NAD az erősítéstechnikában nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei korunk kihívásainak megfelelően a lehető legjobb hatásfokú és legjobb hangminőségű D-osztályú erősítők kifejlesztését tűzték ki célul maguk elé. A sok éve tartó fejlesztő, kísérletező munka eredményeként született meg az újszerű NAD Hybrid Digital™, technológia, amely változtatható modulációs frekvenciát használ ahhoz, hogy a digitális erősítéstechnikából is a diszkrét analóg áramköri elemekből épített „hagyományos” sztereó erősítőinél megszokott természetes, életszerű hangzást tudja kihozni úgy, hogy közben szinte nulla szinten maradjon az erősítő torzítása és zaja. Az új, magas szinten optimalizált áramköri felépítés és kapcsolástechnika mérési eredményei szerint és a szubjektív meghallgatások során is fenomenális eredményt produkált a készülék, ami az EISA-díjat odaítélő szakembereket is egyhangúan meggyőzte.

Magas hatásfokú D-osztályú erősítő

A NAD időt és fáradságot, erőforrást nem kímélve dolgozott és dolgozik a világ legjobb D-osztályú erősítőinek fejlesztésén. A célja egy igazán energia hatékony, de ugyanakkor az analóg erősítőknél megszokott meleg, természetes hangzást, de hőt nem produkáló D-osztályú kapcsolástechnikai megoldás kidolgozása. A legkorszerűbb mérőeszközök és mérési technikák és adatok használatával fejlesztette ki a NAD a C338-as erősítő igen energia hatékony tápegységét az egyedileg testre szabott Hypex® UCD kimeneti oldallal, amely folyamatosan 160 watt, rövid ideig pedig 300 watt teljesítményt tud leadni, amellyel a legdinami-kusabb zenei részleteket is hitelesen tudja az erősítő megszólaltatni. Az új kapcsolás igen széles frekvenciasávban marad lineáris és folyamatosan zajmentes, vagy igen alacsony zajszintű tápáramot biztosít az erősítő fokozatoknak úgy, hogy a feszültségszint is tökéletesen szabályozott marad a teljes tartományban.

Az új erősítő a digitális adatfolyamok fogadására is készen áll

A C 338 beépített Chromecast funkcionalitása révén zenét, korábban rögzített rádióműsorokat, lejátszási listákat tud megszólaltatni az okostelefonján, táblagépén, vagy számítógépén futó kedvenc alkalmazásaiból a sztereó rendszerén. Emellett Bluetooth® csatolóval is fel van vértezve az erősítő, így szinte korlátlan zenehallgatást élvezhet vele bármilyen analóg, vagy digitális forrásról és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül használhatja hordozható eszközeit zenei forrásként hozzá.

Analóg fekete lemezeket is hallgathat – a készülék beépített hangszedő illesztő egység-gel is el van látva

A NAD C 338-as erősítő a napjainkban úja egyre népszerűbb hagyományos hanglemezek rajongói számára is jó megoldás lehet, hiszen a készülékbe kiváló minőségű hangszedő illesztő fokozatot is építettek a tervezői. A Phono bemenet MM hangszedő jeleinek fogadására alkalmas és az új, rendkívül alacsony zajú RIAA ekvalizációs egység az infravörös tartományba tartozó és sajnos minden lemezfelvételben jelen lévő zajokat is ki tudja szűrni úgy, hogy közben gyakorlatilag érintetlenül marad a mélyhang tartomány.

Sokféle csatlakoztatási lehetőség

A készülék számtalan csatlakoztatási lehetőséget kínál. Része egy csúcsminőségű fejhallgató erősítő is, amely magas impedanciájú stúdió monitor minőségű fejhallgatókat is ki tud szolgálni. A C 338 analóg és digitális forrásjeleket egyaránt fogad és kezel, az ultra alacsony zajszintű puffer erősítő áramkörök minden vonatkozásban megőrzik a jó minőségű felvételek tiszta hangzását. Az alacsony impedanciájú vonalszintű kimenethez mélynyomót illesztve látványosan javíthat az erősítő mélyhang megszólaltatási képességén.

A C 338 a NAD új digitális hibrid erősítőcsaládjának legelső tagja, a család további modelljei:C 328 (november közepétől lesz kapható), C 368, C 388.

Tovább a termékhez:

Hozzászólás