Beépíthető házimozi M&K módra

Az M&K Sound nem csak hagyományos, dobozos hangsugárzókat kínál a maximalista házimozi rendszer építőknek, hanem falba süllyeszthető változatokat is.

Az M&K Sound hangfalainak kínálata az élő példa arra, hogy egy falba süllyeszthető rendszer nem rosszabb a hagyományos, dobozos megoldásokhoz képest. Sőt, ami azt illeti, a cég szigorúan követte meglévő, hagyományos termékeinek technológiáit és a besüllyeszthető típusokat mechanikailag még erősebbé tette annak érdekében, hogy a falfelületekről visszaérkező rezonanciák ne színezzék a hanghullámokat. Utóbbi érdekében az M&K Sound beépíthető hangfalak előlapi lemeze edzett acélból készült, mely rozsdamentes bevonatának köszönhetően, vélhetőleg évtizedek múlva is újszerűnek fog hatni. Az extra-lapos profilú előlapi védőrács a szokásosnál sokkal erősebb neodímium mágnesekkel rögzül a hangsugárzókhoz, ez is közrejátszik abban, hogy a csatornánként akár több száz wattnyi terhelés közben rezzenéstelenül üzemeljenek. Így nem nehéz feltételezni, hogy végeredményben ugyanazt a referencia szintű M&K hangot kapjuk, amit például a Star Wars hangmérnöke is hallott, csak éppen a fal síkja mögé bújtatva. A cég “láthatatlan”hangfalai között léteznek kisebb és nagyobb típusok is, most néhány nívósabbra térünk ki.

MK Sound IW-300 falbaépíthető hangfal

Az IW-300 alapjaiban megegyezik az S300 stúdió monitor hangfallal, melyre a filmipar neves intézményei is régóta esküsznek. A beépíthető kivitelnek köszönhetően jóval letisztultabb moziszobát alakíthatunk ki, ugyanakkor az előlapi védőrács keret nélküli. Utóbbi tetszőleges színűre, akár a tapétánkkal megegyező mintájúra is festhető, így egy átlagos otthoni környezetben is elbújtatható az IW-300. A beépíthető hangfalak zöme hátsó doboz nélkül és egyszerű mechanizmussal szokott érkezni, ami valahol érthető, mivel a felhasználók nagy része csak háttérzenei célra és gipszkarton lemezbe szokott ilyen megoldásokat alkalmazni. Jelen esetben privát mozi vagy high end sztereó zeneszoba építésére alkalmas hangsugárzókról tárgyalunk, ezért az M&K több odafigyeléssel közelítette meg a termékkategóriát. Utóbbi alatt gondolunk arra, hogy például az installátorokra is gondoltak: a hangsugárzók 18 mm falvastagságú MDF dobozának hátsó felén, előre kialakított mélyedésben húzhatjuk keresztül a hangfalkábeleket.

MK Sound IW-300 falbaépíthető hangfal

A csatlakozók és a felfogató rendszer is masszív, ugyanakkor praktikusan működő komponenesekből készültek, voltaképpen alig lesz szükség szerszámra a hangfalak besüllyesztésekor. Az M&K dobozok rendkívüli csillapítással rendelkeznek, és a falfelület mögött keletkező pára/hőingadozásnak is teljességgel ellenállnak.

MK Sound IW-950 falbaépíthető hangfal

Az IW típusok másik jeles képviselője az IW-950, falba vagy mennyezetbe süllyeszthető hangsugárzó, melyből tetszés szerint építhetünk Dolby Atmos, DTS:X vagy Auro-3Dtérhatású hangrendszert. A viszonylag kompakt, 8 kilós test ne tévesszen meg senkit, a kettős 16,5 cm-es basszus hangszóróval és 2,5 cm-es lágy textil dóm magassugárzóval felvértezett rendszer akár 400 W terhelést is elbír.

MK Sound IW-28S falbaépíthető mélysugárzó

Az M&K nem csak szatellit sugárzókat, hanem mélyládát is kínál a beépíthető hangrendszerekhez. Utóbbi (IW-28S) két darab 20 cm átmérőjű, préselt papír membrános hangszórót tartalmaz, a tömegcsökkentés érdekében passzív kialakítású.

MK Sound IW-28S falbaépíthető mélysugárzó

A gyártó e mélysugárzó hajtásához kínál egy 500 W folyamatos kimeneti teljesítménnyel üzemelni képes, dedikált szubbasszus erősítőt is (VA500), mely D osztályú áramkörének köszönhetően minimális helyet igényel, és beépíthető rack szekrénybe is.

MK Sound falbaépíthető mélysugárzó erősítő

Az M&K Sound beépíthető hangfalairól még több információ található a Home Movie honlapján, kiknek bemutatótermében bárki megtapasztalhatja a gyártó produktumainak valós teljesítményét.

www.homemovie.hu

mksound.hu

MK Sound IW-150 falbaépíthető hangfal

 

forrás: AV-Online.hu

Hozzászólás