Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

WiiM ULTRA hálózati audio lejátszó

Streamelje TV-jét, lemezjátszóját meglévő Bluetooth-, Air-Play-, DLNA-kompatibilis hangszórójára vagy más WiiM-eszközére. Hangbemenetek és -kimenetek gazdag választéka, beleértve a HDMI ARC, Line, Phono és optikai bemeneteket, valamint vonali, optikai, koaxiális, USB, mélynyomóés fejhallgató-kimenetek. Az ULTRA a legújabb Wi-Fi 6E és BT 5.3 moduljaival sziklaszilárd Bluetooth vagy Wi-Fi audio streamelést kínálnak.

 

WiiM ULTRA hálózati audio lejátszó hivatalos magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

Elérhetőség: Augusztus
SKU:WiiMULTRA

WiiM ULTRA hálózati audio lejátszó

Egy zenelejátszó esetében egyrészt az fontos, mi mindent tud és honnan lejátszani (saját zenefájlok minél többféle formátumban, felbontásban, internetrádió, online prémium stream-szolgáltatás – pl. Spotify, TIDAL –, analóg/digitális, HDMI ARC, phono bemenetek, USB), másrészt pedig az, hogy milyen minőségen kapjuk meg a jelet a kimenetén, amit az erősítőnk (vagy a beépített saját erősítője) megszólaltat. A WiiM lejátszók eddig arról voltak híresek, hogy legkisebb modelltől (WiiM Mini) kezdve márkás DAC chip felel a digitál-analóg átalakításért, ami az egyik legfontosabb lépés a hangfeldolgozás és lejátszás folyamatában.

A hamarosan érkező WiiM Ultra tervezésekor a Linkplay ismét az ESS Technology-t választotta, a lejátszóba az ES9038QM2 DAC került. „Természetesen” ez is 32-bites jelfeldolgozásra képes (384 kHz-ig) és DSD52 lejátszásra is képessé teszi az Ultrát. A chip ebben a lejátszóban 121 dB-es SNR és -115 dB (0,00018%) THD+N értéket produkál. Természetesen, minden készülék egyéb komponensei (pl. tápegysége) is nagyon komolyan javíthatják vagy éppen ronthatják az eredményt – illetve a fülünk sem számadatok alapján hall valamit kellemesebbnek vagy épp rosszabbnak…

Ami bizonyos, hogy az Ultra esetében több forrásból kerülhet a megszólaltatható adat, jel a készülékre, mint bármely eddigi WiiM-nél. A hálózaton, interneten keresztül elérhető tartalmak között nincs különbség, bár az ethernet-csatlakozás mellett használható WiFi itt már 802.11b/g/n/ax szabványú, azaz a WiFi 6-ot (2,4/5/6 GHz) is ismeri – bár zenelejátszáshoz nincs szükség még az 802.11n-re sem. A hátlapon viszont ezeket a csatlakozókat, bemeneteket találjuk:

 • Analóg vonalbemenet (2×RCA)
 • Phono-bemenet (2×RCA) – vinyl („bakelit”) lemezjátszóhoz
 • Optikai (Toslink) digitális bemenet
 • HDMI ARC – TV-hez
 • USB – lejátszás USB-s háttértárról)

A fenti listából csak az analóg és az optikai bemenet található meg a WiiM Pro Plus-on, tehát az Ultra elhozza az analóg (vinyl) lemezjátszók csatlakoztathatóságát, ráköthető a TV-nk hangja, és végre USB-s meghajtón tárolt zenefájlok is lejátszhatók, nem csak NAS-on, számítógépen elérhetők. A kimenetek terén is izgalmas változásokat találunk a Pro Plus-hoz hasonlítva az Ultrát (vastagon kiemelve az, ami csak az Ultrán van):

 • Analóg vonalkimenet (2×RCA) – enélkül nem is lenne értelme a DAC-nak
 • Mélynyomó kimenet (1×RCA) – ha külön mélynyomót használnál akár zenéhez, de inkább talán mozizáskor, a TV-t hallgatva
 • Koax digitális hangkimenet
 • Optikai digitális hangkiement
 • USB digitális hangkimenet – USB-s DAC-hoz, aktív hangfalakhoz
 • Trigger-kimenet – egyéb eszközök, elsősorban erősítő bekapcsolásához
 • Fejhallgató-kimenet – az előlapon

A fejhallgató kimenetért a komolyabb „fülesek” tulajdonosai bizonyosak hálásak lesznek, így külön erősítő nélkül is hallgathatnak minőségi zenét fül- vagy fejhallgatón keresztül a WiiM Ultrával. Ha – pl. fejhallgatót használva – a készülék közelében élvezzük a zenét, az üveglap mögé épített 3,5″-es színes érintőképernyő (felbontása jelenleg számunkra még nem ismert) kiválóan használható a zenék kiválasztásához, lejátszás közben pedig az ID-TAG-ek, az albumborító és a lejátszási folyamat megjelenítésére – ahogy ezt a WiiM app is teszi jelenleg telefonon, tableten vagy épp asztali számítógépen. De egyedi háttérkép és widget-ek is használhatók az előlapi képernyőn, amelyen a navigáláshoz a szintén üveg fedlappal ellátott, nagy méretű tekerő- és nyomógomb használható, amely lejátszás közben egyúttal a hangerőszabályzás (fejhallgatóhoz), és a PLAY/PAUSE funkciókat is kezeli. Kikapcsolt (készenléti) állapotban a kijelző óraként is működhet.

A kijelzőn minden funkcióhoz hozzáférünk, így a 10-sávos grafikus és a szintén 10 sávos parametrikus hangszínszabályzóhoz is. Egyébként 24 különféle preset (előre definiált hangzás) választható. A mélynyomókimenet használata is finomhangolható a grafikus kijelző segítségével; állítható a vágási frekvencia, fázis, késleltetés, hangerő.

Ahogy a legtöbb WiiM lejátszó – leszámítva a legkisebbet, a Minit –, az Ultra is megkapja az Roon Ready minősítést, így egy Roon szerverről is képes lejátszani. De minden Roon Ready WiiM készülék (a v4.8.526553 firmware óta) egyúttal a Squeezebox szervert is támogatja (a Logitech Media Server SqueezeElite plugin-jén keresztül), így SlimDevices/Logitec Squeezebox lejátszókkal vegyesen is használható.

Gyártók

Szín

DAC

Kijelző felbontása

3,5 coll, 4 színű RGBW LED

THD

0,00018

Jel / Zaj viszony (dB)

Lejátszási formátumok

AirPlay 2

Internet rádió

Tune-In, IheartRadio

Chromecast

Zenét, TV-hangot, rádióállomást, podcastot és helyi tartalmakat streamelhet a Chromecast-kompatibilis alkalmazásokból egy vagy több audioeszközre egyszerre.

Wi-Fi 2.4GHz / 5GHz

IEEE 802.11 b/g/n/ac dual band Wi-Fi, Ethernet (100M), WiFi 6 (2,4/5/6 GHz)

Spotify Connect

TIDAL Connect

Amazon Alexa

Zenelejátszás más Alexa eszközökkel egy csoportban, vagy hangvezérléssel egy másik beépített Alexa eszközről.

Roon Ready

Használja a Roon alkalmazást távirányítóként a zenelejátszás vezérléséhez a WiiM Pro-n keresztül.

Bluetooth®

BT 5.3

Streaming szolgáltatók

Tidal,Tidal Connect, spotify,Spotify Connect, Apple Airplay2,Amazon Music,Deezer,Napster,Pandora,Qobuz,SoundMachine

Android, IOS vezérlés

Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)

205 x 205 x 73 mm

Tömeg

1,3 kg

Garancia

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„WiiM ULTRA hálózati audio lejátszó” értékelése elsőként
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz