Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

Hangszóró javítás

 

Ha régi jól bevált hangszóród, hangsugárzód elromlott – Hangsugárzók, hangszórók javítása, felújítása 1-2 hetes határidővel.

Hangszóró javítást nem vállalunk már, kérem ez ügyben ne hívjanak!

Elérhetőség: Rendelhető 2-4 nap
SKU:hangszorojavitas

Hangszóró javítást nem vállalunk már, kérem ez ügyben ne hívjanak!

Hangszóró javítás garanciával, szakszerűen! Hangszórók, hangsugárzók, mint minden más eszköz, használat során öregszenek, elavulnak, így mint minden más szórakoztattató elektronikai termék javításra szorulhatnak.

Leggyakrabban előforduló hibák és azok jellemzői:

A hangszóró torz és recsegő hangot ad: Hangszórók pereme elhasználódott, kiszakadt vagy elporladt.
Teendők: Ha más probléma nincs, a hangszóró peremezéssel javítható.

Nincs hang, nem szól: A túlterheléssel járó hibák a hangszórók tekercseinek szakadásával járnak, amikor a hosszú távú (jellemzően házibuli) tartós túlterhelés miatt a tekercselés elég és szakadás lép fel. Ilyenkor az adott, tönkrement hangszóró semmilyen hangot sem ad, ami által az összhangzás is furcsa, természetellenes lesz.
Teendők: Ha más probléma nincs, a hangszóró újratekercseléssel javítható, akár magassugárzóról, akár mély hangszóróról legyen szó.

Nem szól úgy mint régen, megváltozott a hang karaktere: A keresztváltó a passzív hangsugárzók lelke. Ez a komplex hálózat a hangdobozon belül foglal helyet, és az erősítő felől érkező, teljes hangfrekvenciás spektrumot osztja el a hangszórók között úgy, hogy a mélyhangszóróra csak mély frekvenciák, a közép hangszóróra csak a középtartomány, és a magasra csak a magas hangok kerüljenek. Ha ez a sok alkatrészből álló hálózat sérül, vagy tönkremegy az kihatással lehet a hangszórókra, de akár az erősítőre is! keresztváltók hibáinál ugyanazt a két okot sorolhatjuk fel, mint a hangszóróknál, az idő és a túlterhelés.
Teendők: Elöregedett alkatrészek azonosítása és cseréje. A keresztváltók egyik alap alkatrésze a kondenzátor, ami az olcsóbb hangsugárzókban elektrolit kondenzátor formában jeleink meg. Az elektrolit azonban az évek múlásával kiszárad, ezáltal változnak a paraméterei, és változnak a keresztváltó frekvencia tartományai is, amik befolyásolják a hangszórók működési tartományait is.

Hangszóró, magassugárzó tekercselés:

  • 13 cm -ig 5500 – 9000 Ft (dupla tekercs + 1000 Ft)
  • 13-20 cm 9000 – 12000 Ft (dupla tekercs + 1000 Ft)
  • 25 cm felett  érdeklődj, egyedi árak

 

Hangszóró peremezés:

  • 10-25 cm – ig 4500 – 9000  Ft,
  • 25- 30 cm 9000 – től
  • 40 cm – érdeklődj, egyedi árak

Porvédő csere: 500-1300 Ft

 

Hangszóró javítás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hangszóró javítás” értékelése elsőként
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz