Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

Emotiva BasX MC1 13.2 csatornás Dolby Atmos, DTS:X házimozi processzor

A BasX MC1 mozis térhatású hangprocesszor, amely támogatja a 4k UHD videót, beleértve a HDR-t és a Dolby Visiont, a továbbfejlesztett ARC-t (eARC), valamint a legújabb Dolby Atmos és DTS:X immersive surround hangformátumokat.

Emotiva BasX MC1 13.2 csatornás Dolby Atmos, DTS:X házimozi processzor hivatalos magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

 

MANUAL

614 990 Ft

Elérhetőség: Elfogyott
SKU:emotivbaxmc1

Emotiva BasX MC1 13.2 csatornás Dolby Atmos, DTS:X házimozi processzor

A BasX MC1 13,2 csatornás házimozi processzor , amely támogatja a 4k UHD videót, beleértve a HDR-t és a Dolby Visiont, a továbbfejlesztett ARC-t (eARC), valamint a legújabb Dolby Atmos és DTS:X immersive surround hangformátumokat. Az MC1 hat HDMI 2.0b videobemenettel rendelkezik, és támogatja a továbbfejlesztett ARC-t (eARC). Az EmoQ automatikus helyiségkorrekciós motorunk újonnan továbbfejlesztett változata percek alatt automatizálja az akusztikai korrekciót és a rendszer kalibrálását.

Aktív HDMI kimenet kapcsolás
A HDMI-szabványban meghatározottak szerint, ha az MC1 két kimenetéhez két különböző videofunkcióval rendelkező eszköz van csatlakoztatva, és mindkettő be van kapcsolva, a videóforrás egy olyan videoformátumot fog egyeztetni, amelyet mindkettő támogat, és az MC1 ugyanazt a videojelet fogja küldeni mindkét eszközre. Így például, ha van egy 4k és egy 1080p tévéje, és csak a 4k tévé van bekapcsolva, akkor az 4k jelet fog kapni; ha azonban mindkét tévé be van kapcsolva, akkor mindkettő 1080p videojelet fog kapni (mivel ez a legnagyobb felbontású formátum, amelyet mindkét tévé támogat). Ugyanez a követelmény igaz néhány más funkcióra is – például a HDR-re.

Sajnos sok modern TV és projektor nem megfelelően jelenti állapotát a processzornak és a forráseszköznek. Ennek következtében például előfordulhat, hogy a 4k-s tévékészüléken csak akkor kap 4k-s videót, ha az 1080p-s tévékészülék fizikailag ki van kapcsolva (kihúzva).

Az MC1 rendelkezik egy speciális funkcióval, amely lehetővé teszi az ilyen jellegű problémák elkerülését. Az MC1-en lehetősége van arra, hogy ideiglenesen letiltsa az egyes HDMI-kimeneteket külön-külön. Így a fenti példában a 1080p TV-készülékhez csatlakoztatott HDMI-kimenet letiltásával, amikor az nincs használatban, megakadályozhatja, hogy az korlátozza a 4k videojelet, amelyet a 4k-készülékhez küld.

Fejlett EMO-Q automatikus szobakorrekció
Az MC1 tartalmazza az EMO-Q automatikus teremkorrekciós rendszerünk legújabb és legfejlettebb változatát. Az EMO-Q mostantól vizuális felületet jelenít meg, amely grafikonokat tartalmaz mind a mért, mind a korrigált szobaválaszról. A csatornákat mostantól külön-külön is lehet tesztelni, és az eredményeket külön-külön beállítani.

Továbbfejlesztett ARC támogatás
Az MC1 teljes mértékben támogatja a szabványos ARC-t (Audio Return Channel) azon eszközök számára, amelyek nem rendelkeznek eARC-támogatással.
Az új eARC (Enhanced ARC) szabványt támogató eszközök esetében az MC1 érzékeli ezt, és engedélyezi az eARC-támogatást.
Megjegyzés: Az MC1 csak az 1. HDMI-kimenet támogatja az ARC és az eARC funkciót.
Megjegyzés: A legtöbb tévékészüléken csak egy HDMI bemenet támogatja az eARC-t, ezért az MC1-et feltétlenül csatlakoztassa ehhez a bemenethez. Ezen túlmenően sok TV-készüléken az eARC-t külön engedélyezni kell, ezért győződjön meg róla, hogy az eARC engedélyezve van a TV-készülék konfigurációs menüjében.

 

Alapvető jellemzők

 • A jelenlegi térhatású hangzás és a magával ragadó hangformátumok támogatása, beleértve a Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio, Dolby Atmos és DTS:X formátumokat. Az MC1 akár tizenhárom fő- és térhatású hangcsatornát, valamint akár két mélynyomót is támogat.
 • Kivételes videóminőség, gyors, hibamentes átkapcsolás akár hat HDMI bemenethez, amelyek mindegyike támogatja a HDMI 2.0b és a HDCP 2.2 szabványt, a 4k UHD videót és a HDR-t (beleértve a HDR10, HDR10+ és a Dolby Vision-t).
 • Belső Bluetooth-vevő az okostelefonról és más mobil hangforrásokról történő hangstreaminghez.
 • A szabványos ARC (Audio Return Channel) és az eARC (Enhanced ARC) támogatása.
 • Az Emo-Q™ fejlett automatikus szobakorrekciós rendszer automatikusan kalibrálja az MC1-et az optimális hangminőség érdekében a rendszerrel a hallgatószobában (kalibrált mérőmikrofon belső puffererősítővel a tartozék).
 • Kiváló hangminőség, amelyet a fejlett térhatású hangdekóderek és a nagymértékben optimalizált analóg hangáramkörök biztosítanak.
 • Valós idejű állapotinformációkat biztosít az előlapi VFD kijelző és a kényelmes képernyőn megjelenő kijelző.
 • Kényelmes vezérlési lehetőségek, beleértve a teljes funkciójú megvilágított infravörös távirányítót (AA elem szükséges), az előlapi menü navigációs gombokat és az előlapi hangerőszabályzót.
 • A mellékelt infravörös távirányító lehetővé teszi az audio- és videoforrások közvetlen, egygombos kiválasztását, az MC1 menürendszerhez való hozzáférést, és megvilágított, puha tapintású gombokkal rendelkezik.
 • Többféle távvezérlési lehetőség – beleértve az RS-232-t is.
 • Firmware-frissítés USB-pendrive-on keresztül – nincs szükség számítógépes csatlakozásra.
 • A kompakt forma és a modern esztétika révén az MC1 gyakorlatilag bármilyen szobában vagy audio rackben könnyen helyet találhat.

Kézi szobakorrekció (EQ):
Három különálló manuális hangszóró előbeállítás – amelyek mindegyike…

 • 11 sávos teljes parametrikus EQ: Bal első és jobb első.
 • 11 sávos teljes parametrikus EQ: Center csatorna.
 • 7 sávos teljes parametrikus EQ: Surround csatornák.
 • 7 sávos teljes parametrikus EQ: felső csatornák.
 • 5 sávos teljes parametrikus EQ: mélysugárzók.
Gyártók

Szín

Csatorna szám (db)

13.2 csatornás

Analóg bemenet

4 x RCA

Digitális bemenet

2 x optika, 2 x koax, 1 x USB (DAC)

Kimeneti csatlakozás

13.2 csatornás unbalanced (RCA), 2 x XLR (sub)

Teljes harmonikus torzítás (%)

,

S/N arány:

> 100 dB @ 1 kHz

Frekvencia átvitel (Hz)

20 Hz to 20 kHz +/- 0.05 dB

Kimeneti feszültség

HDMI csatlakozók

Audio return csatorna (ARC)

eARC

Dolby Atmos®, DTS:X

High Dynamic Range (HDR)

4k UHD video, HDCP 2.2, HDR10, HDR10+, Dolby Vision

Dolby Vision

UHD / 4K

Full 4K Ultra HD, 4k/60, 4:4:4 Pure Color

Bluetooth®

5.0

Mikrofonos kalibráció

EmoQ Second Generation Automatic Room Correction (with graphical interface).

Decóderek

Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Surround, DTS:X, DTS HD Master Audio, DTS

Hangzásmódok

Pure, Direct, Stereo, Multi-Channel, Dolby Upmix, DTS Neural:X

Aktív mélysugárzó kimenet

Kijelző felbontása

VFD kijelző

Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)

432 x 153 x 420 mm

Súly

Garancia

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Emotiva BasX MC1 13.2 csatornás Dolby Atmos, DTS:X házimozi processzor” értékelése elsőként
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz