Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

Audioquest ROOT BEER 18G aktív optikai HDMI kábel 15m

audioquest_logo

235 200 Ft

A termék után 7 056 hűségpontot kapsz!

Vásárlás
Elérhetőség: Rendelhető 2-4 nap
SKU:HDMCCOLA15m

Audioquest ROOT BEER 18G aktív optikai HDMI kábel 15m

ROOT BEER – NAGY HATÓTÁVOLSÁGÚ AKTÍV OPTIKAI HDMI KÁBEL

A jól ismert és kiváló Cherry Cola 18-hoz hasonlóan a Root Beer 18 is egy aktív optikai HDMI kábel, amely kiemelkedő audio/video teljesítményt nyújt akár 30 méteres távolságig és 18 Gbps 4K-8K jeltovábbításra képes. Az AudioQuest fém vezetőjű HDMI-kábeleihez képest ez a két optikai modell első ránézésre jobban hasonlít egymásra, mint a valóságban. Mindkettő veszteségmentes jeltovábbításra képes az adott hosszon, és mindkettő galvanikus izolációt biztosít, így mindkettő 4. szintű zajszűréssel rendelkezik. A Toslink és más optikai kábelekhez hasonlóan az optikai szálak nem szedik össze és nem továbbítják az indukált rádiófrekvenciás zajt.

A Cherry Cola a 4+ szintű zajszűrésben a „plusz”-t azzal érdemelte ki, hogy ezüstözött föld referencia szálakkal is rendelkezik annak érdekében, hogy még hatékonyabban vezesse el a fém alapú video vezérlő és eARC-vezetőkbe esetlegesen bejutó rádiófrekvenciás zavarokat. A Cherry Cola ezen túl szénalapú árnyékolást is alkalmaz a teljes vezetőcsoporton, így az RF-zaj nagy részét még azelőtt elvezeti, mielőtt az elérné a belső árnyékolásokat és a föld referencia szálat. A Root Beer és a Cherry Cola egyaránt a legjobb minőségű optikai átalakító modulokat használja a fontos A/V csatornákhoz, de különböző beszállítóktól. A Cherry Cola moduljai jobb minőségűek, ezért drágábbak is. A modulok közötti minőségkülönbség már önmagában akkor is indokolttá tenné kettejük árkülönbségét, ha a Cherry Cola nem rendelkezne az ezüstözött földelő referencia szál és a szén alapú zaj disszipáció nyújtotta előnyökkel.

Bár az eARC funkció legtöbbször szükségtelen ha projektort használunk, az AudioQuest minden csatlakozást mindig komolyan vesz, ezért a Root Beer Pearl-szintű eARC-vezetőket kapott, míg a Cherry Cola Forest-szintű ezüstözött eARC-vezetőkkel van szerelve. A Cherry Cola árkiigazítása annak köszönhető, hogy az AudioQuest a Root Beer bevezetéséig mesterségesen alacsonyan tartotta annak árát. Azokhoz a rendszerekhez, amelyeknek költségvetésébe a Cherry Cola már nem fér bele, a második legjobb aktív optikai kábelként a Root Beer lehet a megfelelő választás.

Annak ellenére, hogy mindkét modell “nagy hatótávolságú” minősítéssel rendelkezik, mindkettő elérhető 5 méteres hosszúságban is, ami így átfedésben van a kiváló 5 méteres Cinnamon 48 modellel. Bár jelenleg egyik optikai modell sem támogatja a 48 Gbps sebességet, ha nincs szükség 48 Gbps-ra, a Root Beer 18 és a Cherry Cola 18 minősége önmagában indokolja, hogy miért lettek elérhetőek ebben a hosszban is.

A galvanikus izoláció mindig előnyös, sőt, a csatlakoztatott forráskészülék és monitor vagy projektor elektronikájának, valamint a környezet rádiófrekvenciás zajának eltérései miatt az optikai kábelek néha még előnyösebb helyzetbe is kerülnek a fém vezetőkkel szerelt társaikhoz képest.

A Root Beer 18 (balra) és a Cherry Cola (jobbra) kábelek belső nézete

A Root Beer 18 (balra) és a Cherry Cola (jobbra) kábelek belső nézete

Míg a Root Beer 18 (balra) LGC eARC vezetőket használ, addig a Cherry Cola 18 (jobbra) ehhez képest továbblépést jelent az ezüstözött eARC-vezetők, a több ezüstözött föld referencia szál,valamint a jobb zajszűrés érdekében alkalmazott teljesen szénalapú árnyékolás miatt.

Forrás: audioquest.hu

Gyártók

Méret

Anyaga

Üvegszálas optikai vezető

Külső köpeny

Rugalmas PVC

Csatlakozók

HDMI 2.0b – HDMI 2.0b

Kép átvitel jellemzői

18Gbs adatcsomagokat, beleértve a 4K Ultra HD és HDR videókat, egészen 30,5 méteres hosszúságig.

Audio return csatorna (ARC)

LGC (hosszú szemcse szerkezetű réz)

HDMI 2.0b (18 Gbps)

Igen

High Dynamic Range (HDR)

Egyéb

Zajszűrés: 4. szintű galvanikus szigetelés + irányvezérelt bekötés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Audioquest ROOT BEER 18G aktív optikai HDMI kábel 15m” értékelése elsőként
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz