Új modellek a TEAC 500-as Reference készülékcsaládban

NT-505 USB DAC / hálózati lejátszó

 

A TEAC NT-505 a vásárlóközönség által nagy tetszéssel fogadott kompakt referencia család zászlós-hajójának számító kettős mono konstrukcióban megépített USB digitális/analóg jelátalakító készülék (DAC), számos hálózati lejátszási funkcióval kiegészítve. A legújabb hálózati lejátszási technikákat és technológiákat alkalmazó készülék a TEAC több évtizedes audió készülék tervezési professzionaliz-musával és tapasztalatával egy A4-es lap méretében csúcskategóriás készülékkel erősíti vezető pozícióját ebben a piaci szegmensben.

Elődjéhez (az NT-503-hoz) hasonlóan a minél tisztább megszólalás érdekében kettős mono felépítésű, a lelke mindkét csatornán a legújabb VERITA AK4497 DAC áramköri lapka. Ez a felépítés jelentősen javítja a készülék jel/zaj arányát, hiszen mindkét csatorna jeleit mono üzemmódban dolgozza fel és natív DSD512 (22,5 MHz) és 768 kHz-es/32 bites PCM lejátszási képességekkel bír.

A készülék hangzásminősége szempontjából meghatározó fontosságú analóg egységben négy TEAC-HCLD puffer erősítő áramkört találunk, ennek révén többféleképpen is meghajtható az erősítő fokozat – teljesen szimmetrikus üzemmódban a szimmetrikus kimenetekhez, vagy párhuzamos üzemmódban, ha az aszimmetrikus kimeneti aljzatokat használjuk.

A hálózati audió oldalon az NT-505 valamennyi ismert nagyfelbontású, kiváló hangzásminőséget szolgáltató előfizetéses szolgáltatást, így többek között a TIDAL és Qobuz tartalomszolgáltatókat támogatja és természetesen Roon Ready, vagyis alkalmas lesz majd a Roon technológiát használó műsorszolgáltatók szolgáltatásainak fogadására és feldolgozására. A készülékben MQA dekódoló áramkör is található és a csúcsminőségű digitális és analóg jelfeldolgozó áramköri megoldásainak köszönhetően természetesen az Interneten sugárzó rádióadók is elérhetőek vele.

A sokféle digitális analóg bemenet mellett az LDAC™ és Qualcomm® aptX HD™ technológiát alkalmazó Bluetooth®vevőegység révén vezeték nélküli kapcsolaton keresztül fogadni tudja a készülék a csúcsminőségű digitális adatfolyamokat az okostelefonról, a hordozható audió eszközökről, vagy egyéb forrásokból.

A kompakt méretű NT-505 csúcsminőségű USB DAC és hálózati lejátszó az összes ismert és elterjedt Hi-Res nagyfelbontású formátumot kezeli és támogatja és a legtöbb előfizetéses on-line zenei tartalomszolgáltató rendszerével kompatibilis.

A legfőbb funkciói

  • Hi-Res nagyfelbontású digitális adatfolyam lejátszás a DSD512 (22,6 MHz) és PCM 768 kHz/32 bit PCM fájlformátumok támogatásával.
  • Kettős mono áramköri felépítés, mindegyik csatornán csúcskategóriás AKM VERITA AK4497 DAC áramköri lapkával.
  • Beépített MQA dekódoló áramkör, az ismert előfizetéses tartalomszolgáltatók (TIDAL és Qobuz) támogatása, Roon-ready kivitel.
  • DSD128 (5,6 MHz) és PCM 192 kHz/24 bit formátumú hálózati digitális adatfolyam fogadása a NAS-ról/PC-ről.
  • Ötféle PCM és kétféle DSD digitális szűrő
  • A beérkező jelek felkonvertálása 24,5 MHz-es DSD és 384 kHz-es/32 bites PCM formátumra.
  • Kettős beépített órajel generátor a 44,1 kHz-es és a 48 kHz-es mintavételi frekvenciájú jelek feldolgozásához, 10 MHz-es külső órajel fogadására alkalmas bemenet.
  • Bluetooth® vevőegység LDAC™ és Qualcomm® aptX™ HD technológiával.
  • TEAC-HCLD kimeneti puffer áramkörök és TEAC-QVCS hangerő szabályozó egység a csúcsminő-ségű hangzás érdekében.
  • “Bulk Pet” USB jelátviteli technológia a hangzáskarakter változtatására alkalmas négyféle jelátviteli móddal*1
  • Ingyenes TEAC HR Audio Player audió lejátszó és TEAC HR Streamer digitális adatfolyam kezelő alkalmazás.

 

UD-505 USB DAC / fejhallgató erősítő

Az UD-505 a TEAC 500-as referencia készülékcsaládjának csúcskategóriás, teljesen szimmetrikus fejhallgató erősítővel egybeépített digitális/analóg jelátalakító egysége. A legújabb technikákat és technológiákat alkalmazó készülék a TEAC több évtizedes audió készülék tervezési professzionaliz-musával és tapasztalatával egy A4-es lap méretében csúcskategóriás készülékkel erősíti vezető pozícióját ebben a piaci szegmensben.

Elődjéhez (az UD-501-hez és UD-503-hoz) hasonlóan a minél tisztább megszólalás érdekében kettős mono felépítésű, a lelke mindkét csatornán a legújabb VERITA AK4497 DAC áramköri lapka. Ez a felépítés jelentősen javítja a készülék jel/zaj arányát, hiszen mindkét csatorna jeleit mono üzem-módban dolgozza fel és natív DSD512 (22,5 MHz) és 768 kHz-es/32 bites PCM lejátszási képességekkel bír.

A készülék hangzásminősége szempontjából meghatározó fontosságú analóg egységben négy TEAC-HCLD puffer erősítő áramkört találunk, ennek révén többféleképpen is meghajtható az erősítő fokozat – teljesen szimmetrikus üzemmódban a szimmetrikus kimenetekhez, vagy párhuzamos üzemmódban, ha az aszimmetrikus kimeneti aljzatokat használjuk.

A fejhallgató erősítő egysége egyedi kivitelű. A teljesen új 4,4 mm-es Pentaconn (*1) fejhallgató aljzatot használja a gyártó a készülékben, amely egyetlen aljzaton belül nyújt lehetőséget a szimmet-rikus kivitel és az aktív földelés alkalmazására. A régi eszközökkel való kompatibilitás érdekében ugyanakkor a hagyományos 6,3 mm-es sztereó jack alzat is megtalálható a készüléken. A sokféle digitális analóg bemenet mellett az LDAC™ és Qualcomm® aptX HD™ technológiát alkalmazó Bluetooth® vevőegység révén vezeték nélküli kapcsolaton keresztül fogadni tudja a készülék a csúcsminőségű digitális adatfolyamokat az okostelefonról, a hordozható audió eszközökről, vagy egyéb forrásokból.

Az UD-505 egy kisméretű, kompakt csúcskategóriás USB digitális/analóg jelátalakító egység és fejhallgató erősítő, amely a ma ismert és alkalmazott nagyfelbontású digitális formátumokat is fogadni és kezelni tudja.

 

Legfőbb jellemzői

  • Hi-Res nagyfelbontású digitális adatfolyam lejátszás a DSD512 (22,6 MHz) és PCM 768 kHz/32 bit PCM fájlformátumok támogatásával.
  • Kettős mono áramköri felépítés, mindegyik csatornán csúcskategóriás AKM VERITA AK4497 DAC áramköri lapkával.
  • Ötféle PCM és kétféle DSD digitális szűrő.
  • A beérkező jelek felkonvertálása 24,5 MHz-es DSD és 384 kHz-es/32 bites PCM formátumra.
  • Kettős beépített órajel generátor a 44,1 kHz-es és a 48 kHz-es mintavételi frekvenciájú jelek feldol-gozásához, 10 MHz-es külső órajel fogadására alkalmas bemenet.
  • Bluetooth® vevőegység LDAC™ és Qualcomm® aptX™ HD technológiával.
  • TEAC-HCLD kimeneti puffer áramkörök és TEAC-QVCS hangerő szabályozó egység a csúcsminő-ségű hangzás érdekében.
  • A TEAC szabadalmaztatott három pontos függesztett készülékláb megoldása a készülék tökéletes elhelyezése és rezonanciamentes működésének biztosítása érdekében. *2
  • “Bulk Pet” USB jelátviteli technológia a hangzáskarakter változtatására alkalmas négyféle jelátviteli móddal*3
  • Ingyenes TEAC HR Audio Player audió lejátszó és TEAC HR Streamer digitális adatfolyam kezelő alkalmazás.

 

CG-10M mester órajel generátor

Egy teljesen új mester órajel generátor a nagyfelbontású digitális műsorforrások tökéletes hangzás-hűségű megszólaltatásához Master.

A CG-10M egy olyan mester órajel generátor, amely hihetetlenül pontos órajelet biztosít a digitális/ analóg jelátalakítók (DAC elektronikák) számára, hogy a lehető legjobb hangzásminőséggel szólal-hasson meg a zene.

Az audiofilek számára régóta ismert tény, hogy a digitális jelfeldolgozás alapját a pontos órajel frekvencia adja meg. Például a PCM formátumban rögzített digitális felvételeket másodpercenként több tízezer alkalommal bontják apró szeletekre. Amennyiben a jel reprodukálásakor eltérő, vagy hullámzó frekvenciával próbálják egybefüggő analóg jelalakká egyesíteni a többtízezernyi adatsze-letet, akkor képtelen feladat az eredeti forrásjelhez közel azonos jelalak reprodukálása, vagyis torzulni fog a hangzás. Ez a DSD formátumú digitális jelek esetében is igaz, ráadásul itt sokkal magasabb a mintavételi frekvencia, a MHz tartományban történik a mintavételezés. Éppen ezért meghatározó fontosságú a digitális jelalak analóg jellé való visszaalakítása során a pontos órajel frekvencia, főleg a szokásosnál nagyobb mintavételi frekvenciát használó nagyfelbontású fájlok, mint a DSD 22,5 MHz, vagy a PCM 768 kHz esetében.

A mester órajel generátor lelke egy hőmérsékletszabályozott tokba épített nagypontosságú kristály oszcillátor. Ez a  hőmérséklet szabályozás gondoskodik arról, hogy a kristály oszcillátor mindig a lehető legjobb környezeti feltételek mellett működhessen. Ez a fűtött kapszulába integrált kristály oszcillátor (angol betűszó rövidítéssel OCXO) igen pontosan tudja tartani a 10 MHz-es órajel frekvenciát, a hőmér-sékletkorrigált eltérése ±3 ppb, a tényleges frekvencia pontossága pedig ±0,1 ppm tartományon belül marad.

A készülék előlapjába épített elegáns analóg mérőműszer folyamatosan mutatja a kristály oszcillátor pillanatnyi működési állapotát.

A CG-10M mester órajel generátor a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez segíti a megfelelő minőségű USB DAC készülékeket, a hálózati lejátszókat, CD-játszókat és a 10 MHz-es órajel alapján működő egyéb digitális forráskészülékeket.

 

A készülék legfőbb jellemzői

  • Nagy pontosságú “TEAC Reference OCXO” – egy fűtőelemmel stabilizált’ kristály oszcillátor
  • ±3 ppb frekvencia hőmérséklet jellemző, ±0,1 ppm frekvencia pontosság
  • 4 x 10 MHz órajel kimenet csatlakozó aljzat (aranyozott BNC)
  • Teljesen független és egymástól elszigetelt áramkörök
  • Nagyteljesítményű toroid transzformátor alapú tápegység.
  • Az OVEN STATUS állapot jelző, változtatható fényerejű háttérvilágítással rendelkező analóg műszer jelzi az oszcillátor működési pontosságát.
  • A szabadalmaztatott 3 ponton felfüggesztett Pin-Point készülékláb minimális mértékre csökkenti a készülék rezgéseit.
  • A teljesen fém készülékház hatékonyan védi az elektronikát a külső térből érkező elektromágneses zavarjelek hatásai ellen.
  • Kompatibilis a TEAC UD-503, UD-505 és NT-503, NT-505 készülékekkel.

Hozzászólás