Kezdőlap
Vásárlás

  HÁZIMOZI - HIFI - HIGHEND SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ 

+3612566478

Dune HD Real Vision 4K Duo médialejátszó

Talán egy 2-fiókos külső merevlemezház lehet. Bár mintha beépített óra is lenne az alján… Meg egy USB3-csatlakozó? Bár USB HUB lehet egy külső lemezházban is… De akkor miért van rányomtatva a Real Vision 4K szöveg, ami még a Real Vision 4K lejátszón sincs rajta? Hát, hiába reménykedünk, hogy ez nem az, ami rá van írva, mert de. A jelenlegi legnépszerűbb Dune HD lejátszó, a Real Vision 4K belső lemezfiókkal – ráadásul rögtön kettővel is – kibővített változatát látjuk. Célközönsége bizonyosan nem a hálózatról, NAS-ról lejátszók…

 

Dune HD Real Vision 4K Duo médialejátszó hivatalos magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

144 800 Ft

Elérhetőség: Elfogyott
SKU:dunerealvision4kduo

Dune HD Real Vision 4K Duo médialejátszó

Nem újdonság a Dune HD esetében az, hogy akár két HDD-t/SSD-t is a készülékbe tuszkolhatunk, hiszen a két aktuális csúcsmodell, a Max Vision 4K és az Ultra Vision 4K is képes egy-egy 3,5″-es meghajtó mellé még egy-egy 2,5″-est is fogadni – igaz utóbbiakat, a hátlapon keresztül, nem bármikor kihúzható megoldással. De a „Duo” elnevezés sem ismeretlen a régi Dune HD tulajdonosok számára, a Dune HD Duo, Duo BASE 4K, Duo 4K révén. De azok legalább elegáns, Hi-Fi-méretű, normál Blu-ray lejátszóra emlékeztető külsőt kaptak, remekül illettek a házimozi-erősítő mellé (vagy akár fölé). Az új Real Vision 4K Duo külsejével viszont még nem sikerül megbarátkozunk, pedig az első példányok már itt vannak a hazai kereskedőknél, tehát nem csak képeket láttunk róla. A lemezfiókok nincsenek diszkréten elrejtve egy ajtó/fedél mögé, ráadásul az asztali számítógépeknél megszokott „ipari” kinézetűek, kulcsos zárral felszereltek. Nem a szokásos vízszintes elrendezést követi az újdonság (középen a kijelző, két oldalán 1–1 lemezfiók), hanem az elektronika és kijelző fölé került egymás tetejére a két fiók. Így – bárhogy is próbálnánk szépíteni – leginkább egy 2-lemezes külső HDD-házra hasonlít az Real Vision 4K Duo, nem pedig egy set-top-boxra vagy médialejátszóra.

Tény, hogy mindössze kb. 9,5×23 cm-es alapterületen elfér, és 12 cm-es magassága sem vészes, de a legtöbb lakásban bizonyosan elüt majd a TV körül található készülékektől. Bár, lehet, ez cél is volt a tervezésénél… Ha rendszeresen hoznánk-vinnénk a lejátszónkat, akkor kifejezetten előnyös lehet a Duo kialakítása, bár a néhai Dune HD Smart D1-vel ellentében nem csatlakoztatható számítógéphez, mint USB-s lemez, pedig a 2 fiók és az USB3.1 sebessége miatt itt lenne csak igazán értelme ennek a funkciónak. A hátlapra tekintve látható, hogy nincs rajta USB slave port, amin háttértárként lehetne használni, sőt semmilyen USB sincs itt. Az előlapi USB3.1 mellé kapunk még egyet, sőt egy USB2.0-t is, de ezek a készülékház bal oldalának közepére (??) kerültek – csak hogy még egy furcsaságot el lehessen mondani Real Vision 4K Duo-ról.

Ennek biztos van oka, de így sem előről, sem hátulról nem érhető el kényelmesen az ide került 2 csatlakozó, ha van valamilyen készülék a lejátszó mellett, vagy épp egy szekrény oldala mellé tennénk. Bár a Real Vision 4K „bővített” testvéréről beszélünk, a microSD-olvasó itt már nem található meg, talán a dupla méretű flash memória (most már 32 GB) miatt már nem látták értelmét. Annak viszont örülhetünk, hogy a külső infra vevő csatlakozáját látjuk, sőt továbbra is tartozék a készülék mellett az infra vevő, így akinek nem tetszik a külseje, az elrejtheti egy zárt szekrényben is (levegőt azért kapjon, főleg, ha két HDD-vel együtt használjuk!). Nem csak a flash memória, de a RAM is kétszer nagyobb lett, így már 4GB-tal gazdálkodhat a továbbra is Android 9 operációs rendszer, és a Realtek RTD1619DR médiaprocesszor.

 

Mivel az Android 64-bites rendszer, így nincs korlátozva a tárhely mérete sem. Ez jelenleg azt jelenti, hogy akár két darab 22 TB-os merevlemezt is a Duo-ba helyezhetünk (jelen árak mellett ez fél millió forintból már akár meg is lenne 🙂 akár menet közben is, amikre azért még 1:1-es, 4K-s, Dolby Vision kódolású Blu-ray másolatokból is elég sok elfér. Meg elég sok is elvész egyszerre, ha a HDD tönkremegy, így jó szívvel továbbra is a NAS-ról történő lejátszást javasoljuk a komolyabb film- és zenegyűjteménnyel rendelkező felhasználóknak, a többlemezes RAID biztonsága miatt. A hálózati lejátszáshoz természetesen továbbra is gigabites ethernetet és kétsávos, 802.11b/g/n/ac Wi-Fi-t kapunk, két komoly külső antennával, melyek egyébként Bluetooth antennák is, a mellékelt nem infra, hanem Bluetooth távvezérlő használatához feltétlenül fel kell csavarozunk őket!

 

Ahogy fentebb említettük, a két lemezfiók az asztali PC-k világából érkezett, szellőzőráccsal és zárral az előlapján. A meghajtókat csavarosan rögzíthetjük, amely ugyan ódivatú megoldásnak számít, de ennek köszönhetően 2,5″-es HDD vagy akár SSD is használható ezen fiókokkal, nem csak a normál 3,5″-es HDD. Ha utóbbiból valóban kettőt behelyezünk a Real Vision 4K Duo-ba, annak már bizonyosan lesz hangja mozizás közben, nem is beszélve arról, hogy a HDD-k villanymotorjai valamennyi elektromos zajt is hozzáadnak a lejátszó elektronikájához, ami komolyabb megjelenítőn vagy hangrendszeren látható/hallható minőségromlást garantál is is, ahogy minden más hasonló elektronikai eszköz esetében is. Így, aki teheti, HDD helyett inkább SSD-t használjon! Ezen javaslat fényében már több értelme van a két belső lemezfióknak, hiszen az SSD-k kapacitása még nagyon le van maradva a HDD-k kapacitásához képest, indokolt lehet kettő darab használata a komolyabb tárhely érdekében – és NAS hiányában.

 

El is mondtunk mostanra mindent a Real Vision 4K Duo-ról, amely a Real Vison 4K alapjaira épül, ezért sem kapott más típusnevet. Ugyanazt a Dolby Vision, HDR/HDR10+ lejátszásra is képes Realtek processzort tartalmazza, mint a Real Vision 4K-val kezdődően minden nagyobb modell is. A 4 GB RAM-mal és a 32 GB flash memória is pont az, ami a még komolyabb Dune HD lejátszókban is megtalálható. A Real Vision 4K örökség miatt nincs azonban még második, csak hangot továbbító HDMI-port és maradt a LED-es pár karakteres kijelző. Nincs azonban már microSD-foglalat, bár USB-s kártyaolvasók természetesen használhatóak.

Gyártók

Szín

Videó kódolások

MPEG2, MPEG4, XVID, WMV9, VC1, H.264, H.265, H.265 Hi10p akár 100 Mbit/s adatsebesség felett is

Audiókodolás

HD-s hangformátumok továbbküldése (Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, DTS-HD, DTS:X)

Videóformátumok

MKV, M2TS, H.264, H.265, WMV 9, WMV 9 HD, VOB, TS, ISO DVD, ISO Bluray

Fájlrendszerek

FAT16/32 (írás-olvasás), EXT2/3/4 (írás-olvasás), NTFS (írás-olvasás), HFS+ (?)

Processzor

Realtek RTD1619DR

DAC

HDMI 2.0

Memória

4GB RAM, 32GB flash.

Belső tárhely

Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)

122mm x 95mm x 232mm

Súly

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dune HD Real Vision 4K Duo médialejátszó” értékelése elsőként
Back to Top
Termék hozzáadva a kosárhoz