Raktáron!
(1 vásárlói értékelés)

Emotiva XPS-1 lemezjátszó előerősítő

Emotiva
Nagy gyűjteménye van régi lemezekből? Vagy csak kísérti a bakelitlemezek újjáéledése? Ha így van, akkor éppen az XPS-1 nagy teljesítményű lemezjátszó-előerősítőre van szüksége ahhoz, hogy új életet leheljen az analóg hanghordozóiba. A nagy pontosságnak és az alacsony zajszintnek köszönhetően az XPS-1 tökéletes megoldás, ha lemezjátszót kell vonali erősítőre, előerősítőre vagy más audioberendezésre kötni vonalszintű RCA-bemenetekkel.

 

Emotiva XPS-1 lemezjátszó előerősítő hivatalos 5 év magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

TESZT EREDMÉNYEK MANUAL TESZT

94 990 Ft

A termék után 2 850 hűségpontot kapsz!

Leírás

Emotiva XPS-1 lemezjátszó előerősítő

Fejlett design a rendkívüli teljesítményért
Az XPS-1 bemenetei az Emotiva precíziós vonalszintű berendezéseiből érkeznek, a pontos RIAA kiegyenlítés érdekében kiváló minőségű komponenseket tartalmaznak a jel teljes útján, rendkívül alacsony zajszinttel rendelkeznek még a kis teljesítményű hangszedők esetén is, és elenyészően kicsi torzítással. Kiemelt figyelmet fordítottak az alacsony zajszintű tápegységekre: a külső, erősen szabályozott AC tápra és az XPS-1-ben található önálló kapcsolóüzemű tápegységekre is.

Rugalmasság a hangszedők széles választékához
Az XPS-1-ben található áramkört úgy alakították ki, hogy optimális erősítést és zajteljesítményt nyújtson a mozgó mágneses (MM) és a mozgó tekercses (MC) hangszedőknél is. A mozgó tekercses bemenet terhelési impedanciája konfigurálható az adott hangszedőhöz legjobb hangzás elérése érdekében.
Kicsi és megfizethető – több lemezjátszóhoz ideális
Az egészben az a legjobb, hogy az XPS-1 teljesítménye nem kerül sokba, kis mérete miatt pedig a lemezjátszók ideális társa, és nem kell helyet feláldoznia az állványon. Több lemezjátszója van? Vegyen mindegyikhez egy XPS-1-et, és készüljön fel arra, hogy a gyönyörű analóg hang és a 21. századi teljesítmény együtt leveszi a lábáról!

Emotiva XPS-1 lemezjátszó előerősítő

Ironikus a digitális korban, hogy az analóg technika ázsiója egyre nagyobb. A legutóbbi gyártói körültekintés tapasztalata, sokan ebben az irányban lépnek tovább. A kiváló házimozi készülékeket gyártó Emotiva Audio legújabb fejlesztése az XPS–1 phono előerősítő. A cég úgy kínálja, mint egy nagy teljesítményű phono-t, de nevetségesre árazta be. Ára USA-ban 179 US $. (egyes lemezek többe kerülnek!). Az XPS–1 áramkörei képesek a mozgó mágneses (MM) és mozgó tekercses (MC) hangszedők jelének kezelésére. Az utóbbi esetében az illesztés akár négy lépésben biztosított 47 Ohm-tól 1kOhm-ig. A rendelkezésre álló erősítés 40dB (MM) és 60dB (MC) hangszedők esetében. Az XPS–1, a precíziós vonal szintű bemenetekre kiváló minőségű jelet továbbít, pontos RIAA kiegyenlítéssel rendkívül alacsony zajszintet (a még alacsony kimeneti szintű hangszedők esetén is) elenyészően csekély torzítással. Különös figyelmet fordítottak az alacsony zajszintű tápegység alkalmazására, kellő árnyékolás és rezonancia védelem miatt a teljes elektronika zárt fémházba van építve. Ezen kívül aranyozott tömör réz csatlakozók (bemenet, kimenet és a föld) is biztosítottak. Mindent egybevetve, nagyon úgy néz ki, hogy mindezek és a hangminőség meghazudtolják az árat.

Forrás: hangzásvilág.hu

Bemutató

Műszaki információk

Gyártók

Szín

Impedancia

MM: 47 k Ohm, MC: Választható 47, 100, 470, 1k Ohm

Gain

MM: 40 dB, MC: 60 dB

Frekvencia átvitel (Hz)

MM: RIAA + / – 0.12 dB, 20 Hz – 20 kHz, MC: RIAA + / – 0.25 dB, 20 Hz – 20 kHz

Jel / Zaj viszony (dB)

Súly

Egyéb

Bővebb infót az adatlapban találsz

Emotiva XPS-1 lemezjátszó előerősítő termékről 1 értékelés

  1. Orsi Balézs

    Gyönyörű hangú lemezjátszó előerősítő. Volt alkalmam egy napig tesztelni. Teljesen más dimenzióban mozog, mint bármi amit manapság beépítenek az erősítőkbe (vagy inkább nem). Bár az Emotiva BasX TA-100 integrált erősítőjébe és BasX PT-100 előerősítőjébe is meglehősen decens lemezjátszó előerősítő van építve, az XPS-1 hangminőségben egy hiperugrás. Szerintem aki lemezjátszóval is szeretné használni az erősítőjét, legyen az bármilyen, egy külső előerősítő az egyik legjobb tuning lehetőség. Burtálisan konkrét és feszes dinamika, mindhárom dimenzióban kinyíló szinpadkép és gyönyörűen elkülönülő hangszerek jellemzik, még úgy is, hogy csak átlagos interconnect kábelekkel teszteltem. Kettő dolog nem tetszett belőle és elképzelhető, hogy az egyikből következik a másik. Az XPS-1-hez egy (nekem) gyagyi kínai kapcsolóüzemű tápegységet adnak, már-már méltatlan módon. Emiatt (vagy egyéb konstrukciós okokból, de ezt nem tudtam tesztelni), az én fülemnek nagy az alapzaja (nem a rossz földelés miatti “brumm”, hanem az ún. “hiss”), főleg ha az ember nagyobb hangerővel hallgat zenét és egy halk tétel szól a felvételen. Nem tudom, hogy a gyártó ha már belerakta az anyagot ebbe az előerősítőbe, miért a tápon spórolt, ami szvsz legalább olyan fontos mint az egyébb minőségi alkatrészek, mindenesetre lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni egy decens lineáris tápegységgel is. Mivel 12V DC-ről működik ezért nem lehet probléma beszerezni hozzá. Mindenesetre nagyon jó vétel és kombinációnak tűnik bármilyen más Emotiva erősítővel. Ez kérem már audiofília a javából (az említett kis hibával). Senkinek ne vegye el a kedvét az amit negatívumként írtam, mert nem vagyunk egyformák és mindenképpen próbáljátok ki ha van rá lehetőségetek, mert nekem összességében leesett az állam, hogy “ennyi pénzért” micsoda hang jön ki ebből a gyufásdobozból…

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…