Rendelésre

Bowers & Wilkins 803 D3 álló hangfal

Bowers & Wilkins
3 utas, 4 hangszórós, bass reflex hangsugárzó-rendszer, padlón álló kivitelben, Turbine fej,130 mm-es Continuum™ FST középsugárzó, 2x 180 mm-es Aerofoil™ mélysugárzó,25mm-es gyémánt dóm magassugárzó

 

Bowers & Wilkins 803 D3 álló hangfal hivatalos 5 év magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

 

ADATLAP

2 999 990 Ft

Kiürítés

A termék után 90 000 hűségpontot kapsz!

Cikkszám: bw803d3 Kategóriák: , Címkék: , , , , , , ,

Leírás

Bowers & Wilkins 803 D3 álló hangfal

803 D3

A 803 D3 az első a fajtájából: egy teljes hangtartományt lefedő, otthonra tervezett stúdió minőségű és a valaha legkompaktabb fejegységgel ellátott hangsugárzónk, amit valaha is készítettünk. Míg ez az elegáns hangsugárzó szobabarát mérettel rendelkezik, ugyanakkor minden olyan fejlesztésen osztozik a nagyobb testvéreivel, mint a Turbine fej és a fordított ívelt kabinet.

Continuum kónusz

Évtizedekig úgy gondoltuk, semmi sem képes meghaladni a kevlárt, mint középsugárzó anyagot. De most, nyolc éves fejlesztés után végre találtunk egy jobbat. A kompozit kialakításnak köszönhetően, a Continuum kónusz meghiúsítja a hagyományos hangszórókra jellemző hirtelen átmeneteket. Az eredmény pedig nyitottabb és semlegesebb hangzás- ez hatalmas előrelépés a hangszóró tervezésben.

Turbine fej

A hangot hallja ne a kabinetet. Ez az elv, ami az elcsatolt fej egység mögött húzódik- egy olyan megoldás, melyet először 1979- ben az első 800-as sorozattal mutattunk be. Most, a radikális változtatásoknak köszönhetően a 800 Diamond sorozat fej egysége jobb, mint valaha. Egy darab alumíniumból lett kialakítva, mely belső merevítésekkel és keskenyebb profillal is rendelkezik. A Turbine fej akusztikailag szinte teljesen közömbös és ennek köszönhetően a hang mentes a kabinet színezettségétől.

Aerofoil kónusz

Néha, az új technológiák elérhetővé tesznek olyan dolgokat is, amelyek néhány évvel ezelőtt még nem volt elképzelhetőek. Az Aerofoil mélysugárzó kónusz erre a tökéletes példa. A fejlett számítógépes modellezésnek és az új speciális magnak köszönhetően, képesek voltunk egy változó falvastagságú kónuszt alkotni, mely ott a legmerevebb, ahol az szükséges. Az optimalizált formának köszönhetően a kónusz dugattyúszerű viselkedése még a hallható, magasabb hangtartományokban is tökéletes, így hozva létre precíz, kontrollált és életszerű hangzást.

Tömör magassugárzó ház

A vibráció a jó hang ellensége. A vibrációk minimalizálásához olyan komponensekre van szükség, melyek a lehető legmerevebbek. A 800 Diamond sorozatnál megalkottuk az eddigi legszilárdabb hangszóró házat. Az új sorozat magassugárzói tömör alumínium házba kerültek beépítésre és a továbbfejlesztett elcsatoló gélnek köszönhetően a kabinet káros rezgései nem hatnak vissza rá. Az eredmény? Hihetetlen akusztikai részletek, melyek új szintre emelik a zenébe való betekintést.

Gyémánt dómok

Néhány dolog nem változik. Míg a 800 Diamond sorozat majd minden komponense megváltozott, a sorozat nevét adó elem változatlan maradt: a gyémánt magassugárzó dóm. A gyémánt dómjaink még mindig a magassugárzó technológia csúcsát képezik, utolérhetetlen akusztikus részletgazdag, természetes és teres hangzást nyújtanak.

A gyémánt tulajdonságait nagyon nagyra becsülik a magasan specializált ipari alkalmazások, az idegsebészettől kezdve a CERN Nagy Hadronütköztetőig. Az egyedülálló merevség és súly aránya teszi a gyémántot a tökéletes magassugárzó anyaggá. A 800 Diamond sorozathoz kifejlesztett gyémánt dómok megemelték a hangszóró rezonanciafrekvenciáját a lenyűgöző 70kHz-es értékig, melynek az eredménye lenyűgözően tiszta és részletgazdag hangzás.

A gyémánt természetes úton, szeizmikus nyomáson és vulkanikus hőmérsékleten jön létre, kétmilliárd év alatt. A tudománynak köszönhetően, azonban lerövidíthető ez az idő. Mielőtt a tökéletes dóm formát kivágják, a kémiai gőzfázisú leválasztás módszerével a gyémánt dómjainkat úgy termesztik, mint a kristályokat, mindezt szuper forró kemencékben, laboratóriumi körülmények között.

Matrix

A Matrix a mi hangsugárzóink gerince. Egy olyan belső merevítés, mely úgy működik, mint a hajótest merevítése, minden irányban kimerevíti a kabinetet, így az merev és akusztikailag közömbös lesz. A 800 Diamond sorozatban bemutattuk a Matrix belső struktúra eddigi legradikálisabb átgondolását. A belső panelek vastagabbak, a régi MDF lapokat, szilárdabb rétegelt falemez váltotta fel. A fontosabb pontoknál fém merevítéseket is alkalmaztunk. Mindezeket egybevéve ez a valaha készített legszilárdabb Matrix rendszerünk.

Fordított ívelt kabinet

Amikor elkezdtük tervezni a 800 Diamond sorozat kabinetjeit egy U fordulatot tettünk. A szó szoros értelmében. A sík előlappal rendelkező hátrafelé ívelt kabinet helyett, egy olyan dobozt készítettünk, melynek elő és oldallapjai egy folyamatos ívet írnak le és hátul egy tömör alumínium elem rögzíti azokat. A kevesebb csatlakozási pont erősebb szerkezetet eredményez, míg az ívelt előlapnak köszönhetően pedig a hangszórók körül kevesebb a sík felület. Ezáltal javul a hang szórása és a kabinet visszaverődés is csökken.

Talp

A hangsugárzóknak sziklaszilárd alap szükséges. A keresztváltó talpból való kiszerelésével, majd a kabinetbe való áthelyezésével képesek voltunk egy olyan talpat készíteni az új 800 Diamond sorozathoz, mely sokkal stabilabb és mentesebb a rezonanciáktól is. Az eredeti nyitott kivitelhez képest az új talp tömör alumíniumból lett készítve, melynek a súlya 35 kilogramm. Ennek köszönhetően a súlypont alacsonyabbra került, mely jobban ellensúlyozza a Turbine fej súlyát.

A nagyobb 800 Diamond sorozatú hangsugárzók talpa görgőkkel lett ellátva, hogy könnyen a megfelelő pozícióba lehessen manőverezni a hangsugárzót. A görgőket eddig meglehetősen nehézkes volt kicserélni tüskékre. Azonban az új 800 Diamond sorozat talpába a tüskék beépítésre kerültek, melynek a magassága könnyedén változtatható.

Műszaki információk

Gyártók

Szín

, ,

Rendszer

3-utas bassreflex

Ajánlott erősítő teljesítmény [W]

50 – 500 Watt

Frekvencia átvitel (Hz)

19Hz – 28kHz (3dB)

Teljes harmonikus torzítás (%)

Impedancia

8Ω (minimum 3.1Ω)

Érzékenység

90dB spl (2.83V, 1m)

Magassugárzó átmérője

1×25mm gyémánt dóm

Középsugárzó átmérője

1×130 mm Continuum kónuszú FST™ középsugárzó

Mélysugárzó átmérője

2×180 mm Aerofoil kónuszú mélysugárzó

Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)

334 x 1160 x 498 mm

Súly

Garancia

db ár!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bowers & Wilkins 803 D3 álló hangfal” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük