3 nap

Bowers & Wilkins 705 S2 Signature polcsugárzó, hangfal

Bowers & Wilkins
Bemutatkozik az új 700 Signature sorozat. A 700 Signature sorozat ötvözi a legmodernebb technikát a lehető legmagasabb színvonalú tervezéssel, kivitellel és minőséggel. Minden hangsugárzó nagy gondossággal készült, tapasztalattal továbbcsiszolt és szenvedéllyel tökéletesített. A különleges Datuk Gloss burkolat éppen olyan gyönyörű, mint amennyire jó a hangja a hangsugárzóknak. Minden pár hangsugárzó egyedi, nincs két ugyanolyan darab megegyező mintázattal és erezettel.

 

Bowers & Wilkins 705 S2 Signature polcsugárzó, hangfal hivatalos 5 év magyarországi garanciával és terméktámogatással rendelkezik.

 

ADATLAP

649 995 Ft

A termék után 19 500 hűségpontot kapsz!

Leírás

Bowers & Wilkins 705 S2 Signature polcsugárzó, hangfal

Az új 705 Signature és 702 Signature modellek ugyanazon filozófia mentén épülnek fel, mint az elődeik: ahogy a korábbi Signature modelleknél, itt is a gondos frissítés és pazarul kivitelezett hangsugárzók tükrözik a Bowers & Wilkins tervezési és gyártási folyamatok csúcsát. A keresztváltó alapos és gondos megújításával javítottak az akusztikai teljesítményen, valamint a fényűző doboz kialakítására is különleges figyelmet fordítottak. A 2017-ben indult elegáns Bowers & Wilkins 700-as sorozat már számos olyan technológiát is alkalmazott, melyet elsőként a high-end 800-as szériában láthattunk, mint például a tömör, a hangsugárzó tetejére kiültetett magassugárzó házat, a Continuum kónuszú hangszórókat és az Aerofoil mélyhangszórókat. Ezek kombinációját a 700-as sorozat újításai egészítették ki, mint a Carbon Dome magassugárzók és a gondosan optimalizált, merev dobozkialakítás. Az eredmény pedig épp olyan jól szól, amilyen jól néz ki. Mint az eddigi Signature termékeknél, az új 705 és702 Signature modellek esetén is további fejlesztésekkel és alkatrészekkel újították meg a keresztváltót. Mindkét modellnél különlegesen kezelt és megújult Mundorf bypass kondenzátorok és nagyobb hűtőbordák kerültek beépítésre, a 702 esetében pedig a mélyszekció kondenzátora újult meg. Mindkét modell számára hatalmas előnyt jelent a hangsugárzó tetejére kiültetett magassugárzó technológia, mely a már eddig is lenyűgöző felbontást, nyitottságot és térbeli leképzést, még inkább tovább finomítja, és magával ragadóvá teszi a hangzást.

Megújult burkolat
A megszokott Signature gyakorlatnak megfelelően a 705 és 702 Signature egy különleges fényes Datuk ében furnér bevonatot kapott, csodálatos mintázattal. Ez az egyedileg készített burkolat ötvözi az egzotikus, valódi fa furnérokat és a fenntartható forrásból származó környezetvédelmi előnyöket, ebben az esetben egy olasz gyártónak a fa specialista Alpi-nak köszönhetően.
Minden pár hangsugárzó egyedi, nincs két modell hasonló mintázattal és erezettel. Az Alpi gondos kivitelezéséhez a Bowers & Wilkins kilenc réteg felületi bevonatot használ- beleértve az alapozót, az alapréteget és a lakkot, hogy mély és ragyogó megjelenést hozzon létre. A további kihangsúlyozás és kiemelés érdekében mindkét Signature modell hangsugárzói fényes fém
díszítőgyűrűkkel rendelkeznek, a mély/közép és a középsugárzók körül, valamint fényes ezüstszínű ráccsal a magassugárzónál. Végezetül mindkét modell hátulján egy Signature azonosító tábla található, így alakítva a hangsugárzókat egy valódi és egyedi műremekké.

Kivételes mérnöki megoldások

Carbon Dome magassugárzó
Mindkét 700-as Signature modell a Bowers & Wilkins magassugárzó Carbon Dome magassugárzó technológiát használja. Ez a technológia a 600-as sorozatnál alkalmazott alumínium dupla dóm és a 800-as sorozat gyémánt dómja közötti rést tölti ki. A Carbon Dome két részből áll. A külső része egy 30 mikron vastag alumínium dóm, mely PVD (Physical Vapour Deposition) eljárással felhordott karbon réteggel van megerősítve. A második rész egy 300 mikron vastag karbon gyűrű, melynek alakja illeszkedik a fő dómhoz. Ezt a dóm belső felületére ragasztják. Az eredmény különlegesen merev és a torzításoknak ellenálló szerkezet felesleges tömeg nélkül, melynek az első rezonanciafrekvenciája 47kHz.

Tömör magassugárzó ház
Mint minden eddigi Signature terméknél a 705 Signature és a 702 Signature modelleknél is a hangsugárzó tetejére kerültek a magassugárzók, melyeket ebben az esetben a tömör magassugárzó ház technológiával egészítettük ki. Ezt az elvet teljes egészében a 800 Diamond sorozattól vettük és természetesen és itt is ugyanolyan előnyökkel jár a használata. Az üreges, cinkből készült házzal szemben a már ismert 700 sorozat és az új Signature modelljeinek házát tömör alumíniumból alakítják ki, hogy merevebb és rezonanciáktól mentes szerkezetet alkosson. A súlya több mint 1kg és kivételesen robosztus kialakítású. Ezen felül az elcsatoló szerkezetek és az akusztikailag láthatatlan előlapi rács is a 800 Diamond sorozattól származik. Ez a kialakítás azt is lehetővé teszi, hogy a ház tömegét a magassugárzó hűtésként használjuk.

Continuum membrán
A Continuum membránú középsugárzókat elsőként a 800 Diamond sorozatnál láthattuk A Continuum membrán kialakítása az optimalizált és szabályozott rugalmasság elvén alapul. Ez segít elkerülni azt a hirtelen átmenetet, mikor a dugattyú-szerű mozgás rezonanciákra bomlik fel. Ez a hirtelen átmenet a hagyományos meghajtó egységeknél jelentősen hátráltatja a nyitottságot és semlegességet. A Continuum szőtt kompozit anyagból készül és erőteljesen szabályozott „felbomlást” biztosít, melynek az eredménye transzparensebb és részletgazdagabb középfrekvenciás hangzás

Középsugárzó kosár
A 702 Signature modellben dedikált FST középsugárzó található, mely FEA (végeselemes analízis) optimalizált alumínium öntvénykosarat kapott. Ezt a mely merev optimalizált formát egészíti ki a kosár elején lévő hangolt csillapítás. Ez minden a szerkezetben megmaradt káros rezonanciát csillapít és tisztább középfrekvenciás hangzást biztosít.

Középsugárzó elcsatolás
Az elcsatolt középsugárzó kialakítás a 800-as Diamond sorozatnál használt megoldás egyszerűbb változata, mely jelentős minőségbeli javulást eredményez a középfrekvenciák térleképzésében.

Aerofoil profilú mélysugárzó
A 800-as sorozatban már megismert Aerofoil membrán egy újabb változata került beépítésre a 702 Signature modellbe. Ez egy szendvics kialakítású szerkezet, melynek két külső rétege közé EPS (Expanded Polystyrene) került. A végeredmény pedig drámai javulás a mélyhangzás tekintetében

Műszaki információk

Gyártók

Szín

Rendszer

2-utas, Bassreflex

Ajánlott erősítő teljesítmény [W]

30 – 120 Watt

Frekvencia átvitel (Hz)

50Hz – 28kHz ±3dB, -6dB-nél 45Hz és 33kHz

Teljes harmonikus torzítás (%)

Impedancia

8Ω (minimum 3.7Ω)

Érzékenység

88dB spl (2.83VRMS, 1m)

Magassugárzó átmérője

1 x 25mm elcsatolt karbon dóm magas

Középsugárzó átmérője

1 x 165 mm Continuum kónuszú FST közép

Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm)

285 x 407 x 301 mm

Súly

Garancia

db ár!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bowers & Wilkins 705 S2 Signature polcsugárzó, hangfal” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Érdekelhetnek még…